Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ ΕΥΒΟΙΑΣ - Ως άλλοι Προφήτες γράφαμε και φωνάζαμε αυτά που ζούμε σήμερα...

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:
ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ ΕΥΒΟΙΑΣ


Ψαχνά, 21/06/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2η


Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι


Ως άλλοι Προφήτες γράφαμε και φωνάζαμε αυτά που ζούμε σήμερα. Η πλήρης απαξίωση των ΜΕΕ δεν είναι προ το πυλών αλλά συμβαίνει ΤΩΡΑ αυτήν την στιγμή.








Ο Πρόεδρος της Εταιρεία και ο Διευθύνων Σύμβουλος αφού κατάφεραν να απαξιώσουν την τοπική διοίκηση που οι ίδιοι διόρισαν ευνουχίζοντας την, συνέχισαν την προκλητική τους πορείας αφήνοντας 2 μήνες το μεγαλύτερο εργοτάξιο εξόρυξης νικελίου στην Ευρώπη χωρίς Διευθυντή!! Συμβάλλοντας στην απαξίωση των εργαζομένων αλλά και του Μηχανολογικού εξοπλισμού. Αν αυτό δεν είναι απαξίωση συνάδελφοι προς το χώρο μας, τότε ποια είναι????


Τελικά κατάφεραν να βρουν Δ/ντή ΜΕΕ (μετά από πολλές πιέσεις). Δεν έχουμε παρά να του ευχηθούμε καλή δύναμη για το δύσκολο έργο που έχει αναλάβει

Ας μιλήσουμε όμως ΚΑΘΑΡΑ όπως λένε και κάποιοι συνάδελφοι.

Η πλατεία ψιλού έχει στοκ που κυμαίνεται από 8.000 έως 15.000 το πολύ!! Και οι φορτώσεις που γίνονται είναι Άμεσες στην πλειοψηφία τους, όσο για την ποιότητα ο Θεός να μας βοηθήσει!

Τα νταμάρια είναι όλα επικίνδυνα χωρίς καν πατάρι ασφαλείας. κύριε Πρόεδρε και κύριε Σύμβουλε δεν σας ενδιαφέρει η ασφάλεια των Μεταλλείων? Εάν συμβεί κάποιο ατύχημα θα κλείσουμε μια ώρα αρχύτερα. Μήπως οι πολιτικοί σας προϊστάμενοι (αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) τελικά περιμένουν από εσάς να υλοποιήσετε Άμεσα το σχέδιο Απαξίωσης και Κλείσιμο της Εταιρείας μας. Και επειδή κάποιοι Μηχανικοί θα τρέξουν να μας διαψεύσουν τους παραπέμπουμε να ενημερωθούν από την τελευταία έκθεση που έστειλε η Επιθεώρηση Μεταλλείων.

Η Ρευστότητα της Εταιρείας στο κόκκινο, η συμφωνία με την ΔΕΗ που κάποιοι σωματειακοί στην αρχή έτρεχαν και θριαμβολογούσαν αποδεικνύεται λαιμητόμος!! Αλλά η Εργολαβοποίηση καλά κρατεί, βάζοντας συνεχώς νέες εργολαβίες για δουλειά με υπέρογκες Δαπάνες!! Το ερώτημα φυσικά που γεννιέται σε όλους μας είναι ΤΕΛΙΚΑ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ?

Εάν υπάρχουν τότε γιατί αφήνετε Μηχανήματα χωρίς ανταλλακτικά του κόστους των 150€ να κάθονται? Γιατί δεν δώσατε την Προκαταβολή στην ώρα της στους Συναδέλφους του ΣΕΛ? Γιατί δεν αποκαθιστάτε της ζημίες που γίνονται στα Εργοτάξια αλλά και σε Μηχανήματα της παραγωγικής διαδικασίας άμεσα?

Πρόεδρε και Σύμβουλε εφόσον βάζετε Εργολαβίες εκατομμυρίων € που είναι η δυσκολία σας να πληρώσετε την αύξηση που ζήτησε η GENERALLI?? Γιατί ζητάτε από τους εργαζομένους για άλλη μια φορά να βάλουν πλάτη?? Μήπως στόχο σας είναι να δείτε αντιδράσεις??? Εάν πιστεύετε ότι θα αφήσουμε να χάσουμε αυτά που τόσα χρόνια με αγώνες κέρδισαν οι παλαιότεροι συνάδελφοι μας είστε γελασμένοι!!!!

Δυστυχώς είστε ΨΕΥΤΕΣ και ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΙ όπως και οι Πολιτική σας Προϊστάμενοι του ΣΥΡΙΖΑ που σας έβαλαν σε αυτές τις θέσεις!!

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά ήρθε και η ζημιά στην Ε0, που θα μπορούσε να είχε αποφθεχθεί εδώ και χρόνια αν οι Διοικήσεις που περάσανε είχαν εγκρίνει τις εκθέσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς μέχρι και σήμερα από τους Αρμόδιους Μηχανικούς.





Κύριοι της Διοίκησης που θα βρεθούν τα κονδύλια για την πλήρη αποκατάσταση της Ε0? Πως θα πληρωθούν τα έκτακτα δρομολόγια στα Φορτηγά μεταφοράς?

Δεν φοβόμαστε όμως γιατί την λύση θα την βρει απ ότι φαίνεται γι άλλη μια φορά ο Διευθυντής Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδος και Υγιεινής & Ασφάλειας προτείνοντας την συνέχιση των εργασιών των Εργολάβων και την διαθεσιμότητα των Εργαζομένων μας που τους ζητάει συνεχώς να βάλουν πλάτη!!!

Εσείς κύριε Δ/ντα των Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδος αναρωτιόμαστε, έχετε βάλει πλάτη? Στις Διαθεσιμότητες που προτείνετε συνεχώς βάζετε και τον εαυτό σας μέσα?

Αλήθεια για την κατάντια των Εργοταξίων σαν Δ/ντης Υγιεινής και Ασφάλειας τι έχετε κάνει από τότε που αναλάβατε και Δ/ντης Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδος?

Σας ήρθε η Έκθεση της Επιθεώρησης? Την διαβάσατε? Μήπως Πιστεύετε πως δεν έχετε την απόλυτη ευθύνη?? Για τους Μεγάλο Εργολάβους που μας διαφημίζατε και που επιμένατε να μπουν είδατε τη γράφουν??? Γι όμως αυτός θα μιλήσουμε εκτενέστερα σε άλλη μας ανακοίνωση.

Κύριε Δ/ντα των Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδος έχετε καταφέρει να ονομάζετε την ουρά του σκύλου «πόδι». Το να λέτε όμως την ουρά «πόδι», δεν την κάνει πόδι.

Συνάδελφοι βρισκόμαστε λίγο πριν την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ απομονώστε όλες τις Κασσάνδρες που θέλουν να κάνουν κακό στο Μεροκάματό μας.

Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΥΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ!!!!!!!!

Το γνωμικό που αφιερώνουμε αυτήν την φορά στην ΤΡΟΪΚΑ της ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ ώστε να τους δείξουμε γι άλλη μια φορά πως εμείς οι Εργαζόμενοι δεν τρώμε Κουτόχορτο:

«Χρειάζεται να είσαι σοφός για να χειριστείς ένα ψέμα. Ο βλάκας καλύτερα να παραμένει ειλικρινής.»



Υ.Γ. : Αυτές τις δύσκολες ώρες μοναδικό μας όπλο είναι η συνοχή. Όλοι οι χώροι και οι Εργαζόμενοι αυτών είναι απαραίτητοι στην Παραγωγική Διαδικασία της Εταιρείας. Θεωρούμε λοιπόν άστοχη, επιπόλαιη, πρόχειρη για να μην πούμε βλακώδης την σύγκριση, για θέματα παραγωγής και αναλογίας προσωπικού, που έγινε εκατέρωθεν, από συνδικαλιστική παράταξη των ΜΕΕ αλλά ακόμα ποιο άστοχη και επικίνδυνη απάντηση (Σχόλιο στα ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ) από το Σωματείο του ΛΣ. Τέτοιου είδους ενέργειες μόνο κακό κάνουν και βλάπτουν ανεπανόρθωτα τους εργαζομένους δημιουργώντας εμπάθεια μεταξύ μας. Όλοι οι Εργαζόμενοι είμαστε ίσοι και παλεύουμε για το ίδιο σκοπό την ΒΙΩΣΙΜΩΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ 
 

Συναδελφικά

ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ ΕΥΒΟΙΑΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους