Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017

Σε πόσα χρόνια ένα ρομπότ θα μπορεί να πάρει τη δουλειά σου;

Σημειώνεται, ότι ο χειρισμός των αντικειμένων και η κατανόηση της χρήσης τους σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον είναι μια απίστευτα πολύπλοκη δουλειά για ένα ρομπότ. Οι πιο αυτοματοποιημένες εργασίες ίσως είναι πιο εύκολο να διεξαχθούν από τα ρομπότ. Για παράδειγμα οι μηχανές θα μπορούσαν να «οδηγούν» αυτόματα αυτοκίνητα και να κάνουν μικρές παραδόσεις - delivery αντικειμένων μέχρι το 2031, σύμφωνα με τους επιστήμονες. 

Ωστόσο, θέσεις εξυπηρέτησης πελατών σε πολυκαταστήματα, που απαιτούν πιο σύνθετες επικοινωνιακές και φυσικές δυνατότητες, μάλλον θα είναι αδύνατο να καλυφθούν από αυτά.

Βέβαια, η ταχύτατη ανάπτυξη των διαδικτυακών αγορών που γίνεται με μορφή αλγορίθμων και είναι σε μεγάλο βαθμό αυτοματοποιημένη, πιθανότατα να ανοίξει... θέσεις εργασίας για τα ρομπότ πολύ πιο γρήγορα απ' όσο πιστεύουμε, σύμφωνα με τον Wyatt.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι δυσκολότερες θέσεις που θα μπορούσαν να εργαστούν τα ρομπότ, θα ήταν αυτές που χρειάζονται διαισθητική λήψη αποφάσεων, σύνθετα φυσικά περιβάλλοντα ή αφηρημένη σκέψη

. Ενδεικτικά οι εμπειρογνώμονες προβλέπουν ότι τα ρομπότ δεν θα μπορούν να εργαστούν στη χειρουργική μέχρι το 2053, ενώ θα μπορούσε να πάρει 43 χρόνια έως ότου να γράφουν άρθρα για τα διάφορα επιστημονικά περιοδικά. Η Google εκπαιδεύει ήδη το ρομπότ της στη συγγραφή μυθιστορημάτων και ειδησεογραφικών άρθρων, ακόμα κι αν δε βγάζουν κανένα νόημα. Επιπλέον, υπάρχει ήδη το έργο της Automated Insights, το οποίο έχει δημιουργήσει αλγόριθμους που μοιράζουν εκατομμύρια ειδήσεις στο διαδίκτυο για εταιρίες όπως το Reuters και το Associated Press.

Ο Adam Smith, διευθύνων σύμβουλος της Automated Insights, λέει ότι η τεχνολογία αυτή έχει ως στόχο να συμπληρώσει και όχι να αντικαταστήσει την ανθρώπινη τεχνογνωσία. «Η αυτοματοποιημένη δημοσιογραφία δημιουργεί περιεχόμενο που δεν υπήρχε πριν, αλλά οι άνθρωποι πρέπει ακόμα να προσθέσουν τον προσωπικό τους χαρακτήρα σε αυτές τις ιστορίες», υποστηρίζει.

Η Γκέις από τη μεριά της πιστεύει ότι η έρευνα πρέπει να χρησιμεύσει ως υπενθύμιση ότι ο κόσμος βρίσκεται στην αιχμή μιας ριζικής αλλαγής. «Δεν νομίζω ότι υπάρχουν καθήκοντα που μπορεί να κάνει ο άνθρωπος και δε θα ήταν ικανή να πραγματοποιήσει η τεχνητή νοημοσύνη. Αλλά κάποιοι ρόλοι δεν θα μπορούσαν ποτέ να αντικατασταθούν από μηχανές. Ένας παπάς σε μια εκκλησία για παράδειγμα, δεν θα μπορούσε ποτέ να αντικατασταθεί από ένα ρομπότ, γιατί πάντα θα θέλουμε να είναι ένα πρόσωπο», κατέληξε η Γκρέις.


 Απο: geromorias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους