Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΥΓΚΟΛΛΗΤΩΝ ΕΡΓ/ΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΕΔΡΑ: ΛΑΜΙΑ ΠΛ. ΔΙΑΚΟΥ ΕΡΓ. ΚΕΝΤ. ΛΑΜΙΑΣ

ΑΡΙΘ.ΕΓΓΡ. ΒΙΒΛ.ΕΠΑΓΓ.ΣΩΜ.ΠΡΩΤ.ΛΑΜΙΑΣ 46/95

EMAIL: politiskp@gmail.comΤηλ: 6937887924

Fax: 22330-41164

Αρ.Πρωτ. -97- ΛΑΡΥΜΝΑ 03/08/2017
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 09/08/2014 10:00 - 14:00

ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ Γ.Σ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ, ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΟ, ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Σ.Σ.Ε


Συναδέλφισες και συνάδελφοι,







Την ώρα που ο πρωθυπουργός έταζε διάλογο με τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ, παράλληλα η Κυβέρνησή του και η Διοίκηση που έχει διορίσει σχεδίαζε άλλο ένα crash test προς τους εργαζομένους προετοιμάζοντας μας για αυτά που έχουν αποφασίσει να εφαρμόσουν.



Τα πρώτα θύματα του πολέμου τους είναι οι συνάδελφοι που εργάζονταν στην εργολαβία Καρατσιωλη.



Παρά το γεγονός ότι το Συνδικάτο μας είχε ανοίξει το θέμα εδώ και 8 μήνες ζητώντας από Διοίκηση και Διεύθυνση να διασφαλίσουν την συνέχιση της εργασίας των συναδέλφων στο νέο εργολάβο, όπως έχει γίνει διαχρονικά με όλες τις εργολαβίες. Παρά το γεγονός ότι τους έχουμε τονίσει γραπτά και προφορικά για την ανασφάλιστη εργασία που διαπιστώθηκε στους συναδέλφους, για την οφειλή μισθών και επιδομάτων, ζητώντας από την Διοίκηση και Διεύθυνση να δοθούν οι ωροκτυπήσεις στους συναδέλφους για να προβούν σε καταγγελία και η ΛΑΡΚΟ να μην εξοφλήσει τον εργολάβο αν δεν τακτοποιηθούν πρώτα οι εργαζόμενοι. Παρά το γεγονός πως το θέμα το βάλαμε απευθείας στον υπουργό κ. Σταθάκη και τον βουλευτή Λοκρίδας κ. Σαρακιώτη και δεσμευτήκαν ότι θα το λύσουν! Παρά το γεγονός ότι η Διοίκηση είχε δεσμευτεί και αυτή ότι θα το λύσει! Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.



Οι συνάδελφοι από τις 01/08/2017 είναι άνεργοι, απλήρωτοι, με κλεμμένα ένσημα και δεδουλευμένα, χωρίς καταγγελία σύμβασης στα χεριά τους για να μπορούν να πάρουν επίδομα ανεργίας, χωρίς ωροκτυπήσεις για να τεκμηριώσουν στις αρμόδιες υπηρεσίες το δίκιο τους.



Υπεύθυνοι για την κατάσταση αυτών των νέων συναδέλφων είναι η κυβέρνηση, η Διοίκηση και η Διεύθυνση που από στρατηγική τους θέση εφαρμόζουν το σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών και εξυπηρετούν τους λίγους, τους εργολάβους, καταπατώντας τα δικαιώματα των εργαζομένων.



Την ευθύνη οι απολυμένοι, απλήρωτοι, ανασφάλιστοι συνάδελφοι να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην εργασία και την ζωή τους την ίδια οργανωμένα, την έχουν τα σωματεία. Μόνος του ο κάθε ένας είναι αδύναμος, όλοι μαζί είμαστε ανίκητοι.



Ήδη με πρωτοβουλία του Συνδικάτου μας έγινε καταγγελία στο ΙΚΑ και στην Επιθ. Εργασίας. Οι εργαζόμενοι όμως σε αυτές τις περιπτώσεις έρχονται αντιμέτωποι και με το αντί-εργατικό νομοθετικό περιεχόμενο που έχουν δημιουργήσει οι κυβερνήσεις για να εξυπηρετούν τον εργοδότη.



Για αυτό λοιπόν το μόνο άμεσο και αποτελεσματικό όπλο που υπάρχει για να επαναπροσληφθούν οι συνάδελφοι είναι ο αγώνας, η μαζικότητα, η αποφασιστικότητα όλων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και η αλληλεγγύη από άλλους συναδέλφους γενικότερα.



Σε αυτή τη κατεύθυνση το Συνδικάτο μας στις 01/08 ήδη πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΛΑΡΚΟ στην Λάρυμνα, αναρτώντας ένα πανό και ενημερώνοντας τους εργαζόμενους, το οποίο πανό με εντολή της διορισμένης, από την «αριστερή» Κυβέρνηση, Διοίκησης και Διεύθυνσης ξεκρεμάστηκε. Βλέπετε δεν θέλουν να υπάρχουν διαμαρτυρίες ενάντια στις αποφάσεις τους.



Σε αυτή την κατεύθυνση στις 01/08 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Συνδικάτου μας και αποφάσισε την προκήρυξη 4ωρης στάση εργασίας για την Τέταρτη 09/08 και ώρα 10:00 – 14:00. Κατά την διάρκεια της στάσης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία και στη συνεχεία Γ.Σ. στον κινηματογράφο ΙΛΙΟΝ.



Σε αυτή την κατεύθυνση το Δ.Σ. παίρνει όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την επιτυχία της στάσης εργασίας και της Γ.Σ. Τις επόμενες ημέρες θα περάσουμε από τα πόστα όλου του εργοστασίου, έτσι ώστε να ενημερωθείτε από κοντά και παράλληλα να μαζευτούν οι συνδρομές του Αυγούστου για να καλυφθούν τα έξοδα που απαιτούνται έτσι ώστε η στάση και το προσωπικό ασφαλείας να κοινοποιηθεί στη ΛΑΡΚΟ με Δικαστικό επιμελητή.



Συναδέλφισες και συνάδελφοι,

Η τύχη των συναδέλφων μας που απολύθηκαν είναι στα χεριά του κάθε εργαζόμενου. Η επιτυχία της Στάσης θα σηματοδοτήσει την αποτελεσματικότητα που θα έχουμε. Σήμερα χτύπησαν αυτούς, αύριο όλους μας. Οι απολύσεις δεν πρέπει να περάσουν. Ήδη υπάρχει συμπαράσταση από το Ε.Κ.Λ. ,από το ΠΑΜΕ και πολλά Σωματεία που την Τέταρτη θα στείλουν αντιπροσωπείες για συμπαράσταση. Η συμμετοχή όμως των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στον αγώνα είναι αυτό που θα φέρει αποτέλεσμα, είναι αυτό που θα δημιουργήσει προϋποθέσεις να μην συνεχίσουν τον αντεργατικό τους σχεδιασμό.



Κάπου εδώ θα πρέπει να σχολιάσουμε την στάση της πλειοψηφίας του Επ. Σωματείου της ΛΑΡΚΟ, το οποίο για άλλη μια φορά με την στάση του κάνει ανοιχτά πλάτες και τα στραβά ματιά σε εργολάβους και ΛΑΡΚΟ.



Κλείνοντας, μέσα από αυτή την ανακοίνωση-κάλεσμα, καλούμε όλους τους συναδέλφους στη ΛΑΡΚΟ να συμμετέχουν στην απεργία και στην συγκέντρωση. Καλούμε τον λαό της περιοχής να συμπαρασταθεί. Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου και μη, να δείξουν τη συμπαράσταση τους.



Απαιτούμε:

  • Την επαναπρόσληψη των συναδέλφων και την εξόφληση των δεδουλευμένων τους.
  • Άμεση κρατική χρηματοδότηση της ΛΑΡΚΟ και Ενιαίο Κρατικό Φορέα Μεταλλευτικής Βιομηχανίας με κριτήριο παραγωγής την κάλυψη των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών. Οι εγχώριες πλουτοπαραγωγικές πηγές έχουν δυνατότητα να καλύψουν τις σύγχρονες διευρυμένες λαϊκές ανάγκες και η ΛΑΡΚΟ ως μοναδικός φορέας αξιοποίησης του σιδηρονικελίου στην Ελλάδα και μοναδικός παραγωγός στην Ευρώπη, μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο σε μια τέτοια ανάπτυξη.

  • Την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου όλων των εργολαβιών. Ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων από τις εργολαβίες στην ΛΑΡΚΟ με συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Απαιτούμε οργανόγραμμα.
  • Να γίνουν νέες προσλήψεις εργατοτεχνικού, διοικητικού και επιστημονικού προσωπικού.
  • Αναγνώριση και καταβολή τριετιών και βασικών μισθών σε όλους τους εργαζόμενους με τον υπολογισμό που δίνονταν στους εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί πριν το 2007. Καταβολή των χρημάτων σε αναβαθμίσεις που έγιναν και γίνονται με τον τρόπο και τον υπολογισμό που δίνονταν πριν το 2013. Καταβολή όλων των αναδρομικών με τόκους που έχουν προκύψει από την καταπάτηση  των παραπάνω.
  • Να δίνονται τα σπίτια στους οικισμούς σε όποιο εργαζόμενο αιτείται, φτιαγμένα από τη ΛΑΡΚΟ και να συντηρούνται από αυτή.
  • Να εκπληρώνει η ΛΑΡΚΟ ανελλιπώς τις υποχρεώσεις της στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο των εργαζομένων.



Για το Δ.Σ



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους