Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΡΚΟ - Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τέτοιου είδους ενέργειες, να αποφασίζουν κάποιοι για εμάς χωρίς εμάς

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:  

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ  

ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ                
ΑΡ. ΕΓΚΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 106/84
ΑΡ. ΤΗΛ.: 2233041403 /44437
ΑΡ.ΦΑΞ: 2233041164
somatiolarcosel@gmail.com
Αρ. Πρωτ.: -131  -                                        ΛΑΡΥΜΝΑ: 02-03-2018     
                   
       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

   Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι ,

 Μετά την Σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 02-02-2018 με τους Βουλευτές και τους Φορείς  παρουσία της Διοίκησης αποφασίσαμε από κοινού να κινηθούμε όλοι μαζί για να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα για την εταιρία , δηλ. το θέμα που απασχολεί τα τελευταία χρόνια και είναι οι κρατικές ενισχύσεις.

 Δυστυχώς αυτές τις δύσκολες ώρες που διανύουμε κάποιοι δεν έχουν ακόμα αναλογιστεί το μέγεθος της ευθύνης που υπάρχει σε αυτό το σοβαρό θέμα... 







και αναφερόμαστε στη σημερινή συνάντηση που γίνεται στις 3 το μεσημέρι με τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τους δύο Υπουργούς ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ και ΣΤΑΘΑΚΗ.

 Σαν εργαζόμενοι δεν θέλουμε να καταγγείλουμε την ενέργεια αυτή , διαμαρτυρόμαστε όμως έντονα γιατί σε μία τέτοια σύσκεψη παρόντες θα έπρεπε να ήταν και οι εργαζόμενοι.

 Η συνάντηση των δύο Υπουργών μαζί με τους Βουλευτές και με την απουσία των εργαζομένων μας γεννά πολλά ερωτηματικά.

 Όφειλαν οι Βουλευτές αν η Σύσκεψη ήταν κομματική να μας το αναφέρουν , αλλά δεν αποφασίστηκε κάτι τέτοιο στην Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

 Θα μπορούσαμε αν ήμασταν κακοπροαίρετοι να τους καταγγείλουμε σε πολλά , αλλά επειδή είμαστε υπέρ του διαλόγου και της λογικής , το μόνο που λέμε αυτή τη στιγμή είναι ότι η ενέργεια αυτή των Βουλευτών είναι άκαιρη , πηγαίνουν μόνοι τους σε μία συνάντηση και παράλληλα όλα τα δημοσιεύματα μιλούν για λουκέτο της ΛΑΡΚΟ.

 Ρωτάμε : Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάποιο σχέδιο να φανερώσουν το οποίο θα σώσει την εταιρία;
 Σε αυτή τη συνάντηση με κλειστές τις πόρτες οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα μεταφέρουν τις θέσεις των εργαζομένων;
 Σε όλα αυτά με κλειστές πόρτες με δύο κορυφαίους Υπουργούς και με κυβερνητικούς βουλευτές δεν πρόκειται να μας πείσουν για το τι θα συζητηθεί και τι θα αποφασιστεί.

 Αυτή είναι η πιο δύσκολη περίοδος που διανύουμε στην ιστορία της εταιρίας.

 Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα ύπουλο και βρώμικο σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ , έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια απόφαση από τους ευρωπαίους , και μία σειρά ζητημάτων για τα οποία και σήμερα κάποιοι σφυρίζουν αδιάφορα.

 Θα πρέπει να καταλάβουν οι κυβερνητικοί Βουλευτές  ότι έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τις εξελίξεις που θα υπάρξουν στην εταιρία.

 Στο παρελθόν δεν υπήρχαν τέτοια ζητήματα και όλα τα θέματα τα συζητούσαμε με ανοιχτές πόρτες και γνωρίζαμε ακριβώς το οποιοδήποτε σχέδιο υπήρχε για την εταιρία,  αυτό ζητάμε και σήμερα.

 Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τέτοιου είδους ενέργειες , να αποφασίζουν κάποιοι για εμάς χωρίς εμάς.

 Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι τρία χρόνια στην κυβέρνηση. Όφειλαν να  γνωρίζουν τα σχέδια των προηγούμενων και όφειλαν να γνωρίζουν ποιες είναι οι δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού της χώρας.

 Τα ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό , πρέπει να  δοθούν λύσεις , να μη γίνει κουκούλωμα όπως έγινε κι από τους προηγούμενους , για να μπορεί η εταιρία να βγει απ το αδιέξοδο.

 Σαν εργαζόμενοι θα τηρήσουμε τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και επειδή πρόσφατα κάναμε μια μεγαλειώδη Γενική Συνέλευση έχοντας στα χέρια μας εξουσιοδότηση για κινητοποιήσεις , αν δεν κληθούμε σύντομα από τα συναρμόδια υπουργεία να μας πουν την αλήθεια και το τι σκέφτονται να κάνουν , θα αντιδράσουμε δυναμικά για να καταλάβουν πλέον στην κυβέρνηση  ότι οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ ούτε παίζουν ούτε μένουν σε κούφια λόγια και υποσχέσεις.

Θα επωμισθούν το πολιτικό κόστος αν οι εξελίξεις είναι δυσάρεστες για την πορεία της εταιρίας. Σαν εργαζόμενοι δεν θα σταματήσουμε ούτε μέρα να αγωνιζόμαστε για τη διατήρηση του μεροκάματου,  τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, τη διατήρηση των κεκτημένων και τη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρίας.

                                   ΓΙΑ ΤΟ Δ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                 
                                      
         ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ Α.                 ΓΚΙΩΝΗΣ Α.





1 σχόλιο:

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους