Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Ε.Α.Μ ΛΑΡΚΟ - Ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός ούτε θέλει, ούτε μπορεί να μπει μπροστά σε μια πραγματική αντεπίθεση

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:   
Ε.Α.Μ. 
06/03/2018 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συν/σες-Συν/φοι. 
 
Την Πέμπτη 01/03/2018 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σωματείου. Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στην Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ μας ενημέρωσε για το περιεχόμενο των αποφάσεων που πήραν στο τελευταίο Δ.Σ. της εταιρείας.
Όπως μας είπε, « αποφάσισαν ομόφωνα, εκπρόσωποι των Εργαζομένων και των Μετόχων, για να λύσουν το πρόβλημα ρευστότητας, η ΛΑΡΚΟ θα προ πωλήσει ρύπους σύμφωνα με την δυνατότητα που της δίνει η συνθήκη του ΚΙΟΤΟ και επειδή τα χρονικά όρια είναι στενά υπάρχει μια περίπτωση να καθυστερήσει η μισθοδοσία εργαζομένων».

Το Ε.Α.Μ. σε αυτή την εξέλιξη τοποθετείτε ως εξής:






Πρώτον. Η αντεργατική , αντιπεριβαλλοντολογική και παράλληλα φιλομονοπωλιακή αυτή συνθήκη που δίνει την δυνατότητα στους επιχειρηματικούς ομίλους να πληρώνουν και να μολύνουν - ρυπαίνουν , πέρα από το γεγονός ότι μας πεθαίνει, έχει αξιοποιηθεί παγκόσμια για να απαξιώνει βιομηχανίες σαν την ΛΑΡΚΟ.
Οι Διοικούντες και η κυβέρνηση γνωρίζουν καλά ότι αν τα χρήματα που θα πάρουν από την προ πώληση δεν επιστραφούν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που θα ορισθούν, τα πρόστιμα που επιβάλλονται είναι δυσβάσταχτα, μπορεί να ξεπεράσουν και το 1Χ10. Δηλαδή Π.Χ αν η ΛΑΡΚΟ πάρει από την προ πώληση 8.000.000 ευρώ, αν δεν τα επιστρέψει στην ώρα τους, μπορεί το πρόστιμο να φτάσει τα 80.000.000 ευρώ, ή ακόμη και αν τα επιστρέψει, αν χρειαστεί η ίδια δικαιώματα ρύπων θα τα αγοράσει κατά πολύ πιο ακριβά.

Δεύτερον και κυριότερο. Σε καμιά περίπτωση δεν αποδεχόμαστε οι εργαζόμενοι που φτύνουμε στη κυριολεξία αίμα για να παράγουμε νικέλιο να μας λένε ότι πουλάνε ρεύμα μέσω διακοψημότητας και ρύπους για να μας πληρώσουν.
«Τρέλα» πουλάνε και πολιτική υπέρ συμφερόντων του κεφαλαίου . Η τακτική τους είναι συνειδητή , απαξιώνει την ΛΑΡΚΟ, διαμορφώνει τους όρους ιδιωτικοποίησης και εκποίησης της, προσαρμόζει τα σχέδιά τους στην κατεύθυνση της Ε.Ε. και των δικαστηρίων της.
Άλλωστε στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των Σωματείων , έπεσε και η τελευταία μάσκα. Όλοι τους οι βουλευτές, κυβερνητικοί και μη, ακόμη και οι Τοπάρχες με τον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό, σε ένα πράγμα συμφώνησαν πέρα από τις επιμέρους διαφορές τους. «Να πάμε όλοι μαζί και να βάλουμε όλοι πλάτη». Τι εννοούν άραγε όταν απευθύνονται στους εργαζόμενους και μιλάνε για πλάτη;;
Όλοι τους παίζουν παιχνίδια στις πλάτες μας, ο καθένας από το μετερίζι του έχει τον ρόλο του. Στόχος τους είναι να μας πείσουν ότι «δεν γίνεται αλλιώς», «έκαναν ότι μπορούσαν», «έσωσαν όσα περισσότερα γίνεται». Από την πλευρά μας τους δηλώνουμε πως απλήρωτοι δεν πρόκειται να δεχτούμε να μείνουμε οι εργαζόμενοι, ούτε στο εργοστάσιο, ούτε στα Μεταλλεία, ούτε στην Έδρα.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι. 
 
ΑΝΤΕΠΊΘΕΣΗ ΤΩΡΑ. Γυρίστε την πλάτη στις παρατάξεις ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ – ΕΑΚ. Με την λογική τους και την τακτική τους μας οδηγούν στον μονόδρομο της Ε.Ε. και των κομμάτων της, της Διοίκησης και των κεφαλαιοκρατικών συμφερόντων. Τσακώνονται μεταξύ τους για το αν είναι καλύτερη η σημερινή ή η χθεσινή Κυβέρνηση, για το αν ανάπτυξαν διάλογο περισσότερο με τους σημερινούς ή τους χθεσινούς. Δεν λένε κουβέντα για το τι έχουμε κερδίσει μέσα από τον διάλογο τους και τον συμβιβασμό τους.
Προοπτική για την λειτουργία της ΛΑΡΚΟ υπέρ των συμφερόντων μας υπάρχει. Αυτή η προοπτική όμως δεν επικυρώνεται με διαλόγους, κατακτιέται με αγώνες που περιεχόμενο έχουν την κάλυψη των αναγκών μας.
Ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός ούτε θέλει, ούτε μπορεί να μπει μπροστά σε μια πραγματική αντεπίθεση, το αλισβερίσι που έχει αναπτύξει με την ΛΑΡΚΟ διαχρονικά δεν του αφήνει περιθώρια αλλαγής στάσης.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι όλοι τους, πλην του Ε.Α.Κ. που είπε « εγώ πρώτη φορά συνδικαλίζομαι, δεν γνωρίζω», απέρριψαν την πρόταση του Ε.Α.Μ. για τα οικονομικά του Σωματείου. Συγκεκριμένα προτείναμε να μην κόβει κανένας συνδικαλιστής εξοδολόγια μετακίνησης για συνδικαλιστικούς λόγους στην ΛΑΡΚΟ αλλά να αποζημιώνεται από το Σωματείο και μόνο, όχι από τον εργοδότη. Επίσης προτείναμε να σταματήσει το Σωματείο να παίρνει πέρα από τις συνδρομές μας έξτρα χρηματοδότηση από την ΛΑΡΚΟ κάθε μήνα.

Το απόρριψαν συνολικά. Ας προβληματιστεί ο καθένας συνάδελφος για το αν μπορεί ένα Σωματείο που χρηματοδοτείται από την ΛΑΡΚΟ, αν μπορεί να συγκρουστεί μαζί της και να διεκδικήσει τριετίες, Β.Μ., προσλήψεις, κατάργηση των εργολαβιών, χρήματα στις αναβαθμίσεις.
Ας προβληματιστούν οι συνάδελφοι από την Χαλυβουργία που ήρθαν και ζήτησαν το Σωματείο να απαιτήσει προσλήψεις. Γιατί το ΕΑΜ δεν ήταν ενημερωμένο από το Προεδρείο; Γιατί τους είπαν ψέματα ότι μας είχαν ενημερώσει; Ας αναλογιστούν, μπορεί μια λογική που λέει «τώρα δεν πηγαίνει καλά η εταιρεία μας», η ίδια λογική, να απαιτήσει την ίδια στιγμή πραγματικά προσλήψεις ή οτιδήποτε; Πείρα υπάρχει σε όλους σας για να βγάλετε τα σωστά συμπεράσματα.

Ε.Α.Μ. 





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους