Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Η τύχη της ΛΑΡΚΟ και η ευαισθησία του ΤΑΙΠΕΔ

Σε συνέντευξη του σε ραδιόφωνο της Αθήνας ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ  Άρης Ξενόφος αναφέρθηκε στο θέμα της ΛΑΡΚΟ χωρίς όμως στην ουσία να γίνει συγκεκριμένος. Τόνισε την πολυπλοκότητα του θέματος και εδειξε πως μόνο με διχοτόμιση σε καλή και κακή ΛΑΡΚΟ μπορεί να προχωρήσει. Για να μην ξεχνάμε και τους 1000 και πλέον εργαζόμενους,όπως χαρακτηριστικά είπε.

Δείτε αναλυτιικά:

Ερώτηση:  Τι εξελίξεις μπορούμε να περιμένουμε για την ΛΑΡΚΟ;

Α.Ξ: Κοιτάξτε, η ΛΑΡΚΟ είναι ένα περιουσιακό στοιχείο που προβληματίζει... 






την αγορά και τις εκάστοτε ηγεσίες και το Ταμείο πολλά χρόνια. Νομίζω οι λύσεις που έχουνε πέσει στο τραπέζι και αναφέρομαι στο 2014 γιατί τότε υπήρχε ένα σχέδιο που είχε ξανά έρθει στο προσκήνιο που διαχωρίζει ουσιαστικά, το “καλό” και το “κακό” κομμάτι της ΛΑΡΚΟ είναι το μόνο βιώσιμο. Αντιλαμβάνεστε όμως ότι είναι ένα πάρα πολύ ευαίσθητο θέμα, μιλάμε για πάνω από 1000 εργαζόμενους και θα πρέπει κανείς να το αντιμετωπίσει με ιδιαίτερη ευαισθησία.

Ερώτηση: Βλέπετε ότι μέσα στην χρονιά πρόκειται να ξεκινήσει ο συγκεκριμένος διαγωνισμός;

Α.Ξ: Αντιλαμβάνεστε το θέμα της ΛΑΡΚΟ έχει να κάνει με δικαιώματα εξόρυξης, ιδιοκτησιακά καθεστώτα πάνω στο εργοστάσιο, υπάρχουν και τα θέματα του προσωπικού, θα έλεγα ότι βάρος πέφτει στο αρμόδιο υπουργείο να δώσει την κατάλληλη κατεύθυνση.

Aπο: capital.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους