Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Ε.Α.Μ. ΛΑΡΚΟ - Προτείνουμε Γ.Σ και Κινητοποιήσεις για υπογραφή Επ.Σ.Σ.Ε τώρα.

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:  
Ε.Α.Μ. 06/06/2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!!!


Συν/σες-Συν/φοι
Την Δευτέρα 04/06 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ και της Διοίκησης με κύριο θέμα τα ομαδικά, ιατροφαρμακευτικό και συνταξιοδοτικό, ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Με τα λόγια: «δεν έχουμε χρήματα, δαπανούνται πολλά, θα πρέπει να κάνουμε οικονομία», η Διοίκηση για ακόμη μια φορά έδειξε την πρόθεση και την κατεύθυνση που έχει από την Κυβέρνηση να καταπατήσει παραπέρα δικαιώματα των εργαζομένων.
Συγκεκριμένα:





Στο ιατροφαρμακευτικό προσανατολίζεται για κάτι πιο «φθηνό», που σημαίνει πιο λίγες δωρεάν παροχές και επιπλέον εισφορές από την πλευρά μας. Αυτήν είναι η λογική «αριστερής ευαισθησίας» σε ένα χώρο εργασίας που θερίζουν τα εργατικά ατυχήματα, οι επαγγελματικές ασθένειες, ο καρκίνος.

Στο συνταξιοδοτικό δεν έχει πληρώσει η ΛΑΡΚΟ και το έλλειμμα έχει φτάσει στα 9.000.000+ ευρώ. «Θα προσπαθήσει» όπως είπε, «να βάλει άμεσα 400.000+ ευρώ που έχει κρατήσει από τους μισθούς μας και δεν τα έχει αποδώσει». Δηλαδή μιλάμε μόνο για τα δικά μας χρήματα και αυτά «θα προσπαθήσει».

Καμιά δέσμευση δεν έδωσε για την αποπληρωμή του χρέους στο συνταξιοδοτικό και την επιστροφή του ιατροφαρμακευτικού στα προηγούμενα επίπεδα, απεναντίας ήταν αρνητική σε αυτό το αίτημα.

Επίσης δήλωσε τάχα «άγνοια» για το αποθεματικό της ΑΣΠΙΣ, όμως παρά την τάχα άγνοια» της, πέταξε πως «αυτό το αποθεματικό θα το πάρει η ΛΑΡΚΟ και θα δοθεί στην GENERALY».

Συν/σες-Συν/φοι
Για ακόμη μια φορά τεκμηριώνετε πόσο επικίνδυνη είναι για τα συμφέροντα μας η λογική του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού. Με τα: «κάνουμε διάλογο, βάζουμε πλάτη γιατί οι τιμές είναι χαμηλές και ας δεχτούμε να πληρώνουμε κάτι για το συμβόλαιο και μετά βλέπουμε, η ΛΑΡΚΟ κλείνει, δεν είναι ώρα για σύμβαση κ.α», τρομοκράτησαν, καλλιέργησαν αυταπάτες.

Δυστυχώς όλο το προηγούμενο διάστημα, παρά τις προσπάθειες του ΕΑΜ, η πλειοψηφία των συναδέλφων στο εργοστάσιο δεν πείστηκε ότι εδώ και τώρα πρέπει να παλέψουμε για ΣΣΕ ώστε να κατοχυρώσουμε τα κεκτημένα. Ετσι η ΛΑΡΚΟ τώρα «χτυπά στο ψαχνό» με βάση το «στρατηγικό σχέδιο».

Σήμερα όλοι βλέπουμε καθημερινά τις τιμές του Ni να ανεβαίνουν (πάνω από 15.000/τον που δεσμευόντουσαν –οι- του ΣΥΡΙΖΑ για επιστροφή των τριετιών κ.α). Το εργοστάσιο ενώ πραγματοποιήθηκε μια παύση λειτουργιάς των εγκαταστάσεων για να γίνουν επισκευές, όπως γράφετε και στο «στρατηγικό σχέδιο», έχει πλέον ξεκινήσει φουλ παραγωγή (άρα τα προσχήματα που έλεγαν -οι- της Ν.Δ κινδυνολογώντας παράλληλα πως η ΛΑΡΚΟ θα κλείσει άμεσα, για να μην παλέψουμε για σύμβαση ξεπεράστηκαν). Παρόλο αυτά όμως, σήμερα, η Διοίκηση με τις πλάτες της ΔΑΚΕ, της ΠΑΣΚΕ και του ΕΑΚ, που μας έλεγαν τα παραπάνω, μας παίρνει ότι έχει απομείνει, εφαρμόζει κατά γράμμα και χωρίς να «σπάσει μύτη» το «στρατηγικό σχέδιο». Μαζί με την Κυβέρνηση και την Ε.Ε οδηγούν με συγκεκριμένη τακτική την ΛΑΡΚΟ στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση. Η Ν.Δ με τις δυνάμεις της στο Συνδικαλιστικό Κίνημα, συμφωνεί σε αυτήν την κατεύθυνση και αποπροσανατολίζει. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Για το λόγο ότι είμαστε πεισμένοι πως αν δεν αγωνιστούμε το μέλλον ακόμη και των εναπομεινάντων δικαιωμάτων είναι προδιαγεγραμμένο μαύρο, προτείνουμε άμεσα να συγκληθεί Γ.Σ με θέμα: «διεκδίκηση υπογραφής Ε.Σ.Σ.Ε» που να περιέχει:

  • Να σταματήσει κάθε ενέργεια από την κυβέρνηση που οδηγεί την ΛΑΡΚΟ στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση. Να μην εφαρμοστεί το αντεργατικό «στρατηγικό σχέδιο της Διοίκησης».
  • Έξω από την ΛΑΡΚΟ οι δουλέμποροι εργολάβοι. Ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων από όλες τις εργολαβίες στην ίδια την ΛΑΡΚΟ.
  • Να συμμορφωθεί η ΛΑΡΚΟ, να καταβάλει στους εργαζόμενους τις καταπατημένες τριετίες και τα χρήματα των αναβαθμίσεων με αναδρομική ισχύ.
  • Να καταβάλει τώρα όλα τα χρήματα που χρωστά στο ασφαλιστήριο συνταξιοδοτικό συμβόλαιο.
  • Να δοθούν τα σπίτια στον οικισμό στους εργαζόμενους και να μην χρησιμοποιείτε η περιουσία των εργαζομένων για εξαγορά ψήφων.
  • Να υπογραφεί νέο ιατροφαρμακευτικό συμβόλαιο που να παρέχει πλήρη 100% κάλυψη στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και στα μέλη των οικογενειών τους χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους εργαζόμενους και τα προστατευόμενα μέλη.
  • Να παρθούν ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, με νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων, επάνδρωση του ιατρείου με όλες τις ειδικότητες γιατρών, νοσοκόμους, οδηγούς ασθενοφόρων, φαρμακευτικά υλικά και ιατρικά μηχανήματα.
  • Να μετατεθούν οι εργαζόμενοι που έχουν σακατευθεί με εύθηνη τις ΛΑΡΚΟ σε ελαφρότερα πόστα εργασίας.

Καλούμε όλους και όλες να προβληματιστούν μέσα από την ίδια τους την πείρα και να απαντήσουν στο ερώτημα: Αν όχι τώρα τότε πότε; Για πόσο θα μπορούμε να ζούμε κάτω από αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες; Σας καλούμε να πιέσετε τις παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, ΕΑΚ για σύγκληση Γ.Σ στην παραπάνω βάση και θα διαπιστώσετε πως όλοι τους έχουν δυο βασικά προβλήματα όταν πρόκειται για ικανοποίηση των αιτημάτων των εργατών:
  1. Δεν θέλουν.
  2. Δεν μπορούν.

Ένας δρόμος υπάρχει για να διεκδικήσουμε την ζωή που μας αξίζει. Με την αποφασιστικότητα των εργαζομένων ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός, όπως και να λέγετε, να αποδυναμωθεί. Οι εργαζόμενοι να του γυρίσουν μαζικά την πλάτη. Αν εκπληρωθεί αυτό, μετά, με την αξιοποίηση της πείρας που βγαίνει από την μεγάλη νικηφόρα απεργία των εργατών της ΛΑΡΚΟ το 1977 που πρέπει να μελετηθεί από όλους τους εργαζόμενους, θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή και να ειστε σιγουρη ότι θα την κερδίσουμε, γιατί εμείς παράγουμε τον πλούτο, τα εκατομμύρια ευρώ καθημερινά της ΛΑΡΚΟ, με το αίμα και των ιδρώτα μας. 

Κατά την γνώμη μας άλλη λύση δεν υπάρχει.

Ε.Α.Μ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους