Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ - Η παράταξή μας δεν πρόκειται να αφήσει να χαθεί τίποτα...

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:  
ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑΣ  07-06-2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

 Αναγκαζόμαστε νε επικοινωνήσουμε με αυτή την ανακοίνωση μαζί σας μετά από τα αλλεπάλληλα ψέματα του τοπικού Διευθυντή που πηγαίνοντας στους χώρους εργασίας αναφέρει ότι το Σωματείο δεν θέλει να διεκδικήσει Επ.Σ.Σ.Ε με αυξήσεις – παροχές – 3ετίες κλπ.
 Καταγγέλλουμε αυτή την ψεύτικη πολιτική που ασκεί και είναι εις βάρος του συνόλου των εργαζομένων γιατί στις δύο συναντήσεις με το Σωματείο μας δεν μας παρείχαν αυξήσεις και παροχές , αλλά ζητούσαν μειώσεις και την περικοπή του πριμ παραγωγής.







 Εμείς , η πλειοψηφία του Σωματείου που έχουμε την κύρια ευθύνη (όπως λένε τα παπαγαλάκια) , είμαστε έτοιμοι και παρόντες να υπογράψουμε ΕΠ.Σ.Σ.Ε με αυξήσεις και τις 3ετίες όπως είχαν δοθεί και στους παλιότερους εργαζόμενους από το 1988, δυστυχώς όμως η εταιρία μέσω των εκπροσώπων της των τοπικών Διευθύνσεων , δεν θέλει ένα πλαίσιο τέτοιο , αλλά μιλάει για 3ετίες με 5% και μείωση του ποσοστού του πριμ.
Νομίζουν ότι θα επιβιώσουν με την βλαχοπολιτική που ασκούν.  Εμείς είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε γιατί τα  ψέματα έχουν κοντά πόδια.
 Θα πρέπει η Διοίκηση μέσω των εκπροσώπων της να ξέρει τι λέει ,  να μην κινδυνολογεί και να μη λέει ψέματα.

Ο Διοικητικός Διευθυντής του ΣΕΛ  , χθες , περνώντας από τα πόστα εργασίας , ανακοίνωσε ότι το σωματείο δεν θέλει να συζητήσει Επιχειρησιακή Σ.Σ.Ε  .
 Εμείς τον καταγγέλλουμε ότι είναι ψεύτης  και ότι ποτέ δεν έστειλε επιστολή για διαπραγμάτευση.
 Οι δύο συναντήσεις που έγιναν, έγιναν  μετά από πιέσεις του συνδικάτου μας για να διορθώσουμε αδικίες  ετών.
 Αν θέλει ο Διοικητικός Διευθυντής  του ΣΕΛ  Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας  με τους όρους των εργαζομένων ,  να στείλει επιστολή στο σωματείο  για συνάντηση που θα περιέχει παροχές στους νέους συναδέλφους και όχι περικοπές , καθώς και να δοθούν τα χρήματα των προαγωγών στους συναδέλφους που τους οφείλουν.
 Παρ όλο που φαίνεται ότι η Διοίκηση μέσω των εκπροσώπων της παπαγαλίζει , υπάρχουν και κάποιοι άλλοι στο χώρο του εργοστασίου που μιλούν για την πλειοψηφία με τα χειρότερα . Λένε ότι χάσαμε τα ασφαλιστήρια συμβόλαια και τις παροχές τους , χωρίς αυτό να είναι καλά τεκμηριωμένο δηλ. δεν έχει τελειώσει τίποτα , είμαστε σε συνεχείς επαφές με τη Διοίκηση και τη Generalli.
 Αν νομίζουν ότι μπορούν να σπάσουν αυτή την πλειοψηφία του σωματείου που έχει καταφέρει να μη χάσουν οι εργαζόμενοι ούτε ένα ευρώ , που διεκδικεί και είναι υπέρ του διαλόγου , τους γελάσανε. Όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης η παράταξής μας πρωτοστατεί σε όλα και η εταιρία έχει μείνει ανοιχτή και συνεχίζουμε να διεκδικούμε σε ένα πλαίσιο λογικής διαλόγου και όχι συμβιβασμού.

  Μας αναφέρουν συμβιβασμένες ηγεσίες.
 Αν θέλουν να δουν ποιες είναι , να πάνε στο ΠΕΡΑΜΑ στη ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ  να δουν ποιοι μιλάνε με τους εργοδότες και ποιοι έχουν οφίτσια μέσω του συνδικάτου τους.

 Εμείς ποτέ δεν απειλήσαμε , έχουμε μια συνεχή επιτυχία με τον διάλογο για να μπορούμε να έχουμε την εταιρία ανοιχτή και τη διασφάλιση του μεροκάματου.

 Όσο για την ανακοίνωση του σωματείου μετάλλου που μας αναφέρει σαν λακέδες του συνδικαλισμού , να κοιτάξει τα του οίκου της ,  γιατί είναι σε μία παράταξη που έχουν τη στάμπα του λακέ αλλά και τον λεκέ.

  Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
 Δεν θα πούμε πολλά , οι εργαζόμενοι έχουν νου και γνώση αν νομίζουν κάποιοι ότι  στην εταιρία  θα ασκήσουν βρώμικη πολιτική , τους γελάσανε .
 Αν είναι τόσο μάγκες να μας φωνάξουν σε μία καθαρή συνάντηση να κλείσουμε Επιχειρησιακή Σ.Σ.Ε  με παροχές και όχι με περικοπές. Αν δεν το κάνουν σε εύλογο χρονικό διάστημα είναι ψεύτες λασπολόγοι και πολιτικάντηδες.
 Αυτή η ανακοίνωση βγαίνει για την αποκατάσταση της αλήθειας για να μην νομίζουν κάποιοι ότι δεν  μαθαίνουμε από τους εργαζόμενους τα ψέματα που λένε.

 Υ.Γ.:

 Η 4ωρη στάση είναι απόφαση όλων των συντονιστικών των σωματείων και αφορά τα δύο ασφαλιστήρια συμβόλαια ,  ιατροφαρμακευτικό και συνταξιοδοτικό .
 Είπαμε ότι αν μέχρι σήμερα Πέμπτη το μεσημέρι δεν έχει καταβληθεί το 1% των εισφορών 440.000€ περίπου , που είναι τα δικά μας χρήματα και αν δεν μας φωνάξουν από εβδομάδα να γίνει τριμερής συνάντηση με την Διοίκηση – την GENERALLI και τους εργαζόμενους για να μπει χρονοδιάγραμμα για το συνταξιοδοτικό  ασφαλιστήριο  συμβόλαιο ,  ώστε να μειωθεί το χρέος των 9.000.000   ευρώ , τότε  θα κλιμακώσουμε τη στάση μας , γιατί το ασφαλιστήριο είναι το μεγαλύτερο  κεκτημένο  όλων των εργαζομένων.
Στη  συνάντηση με τη Διοίκηση της εταιρίας για το ιατροφαρμακευτικό ,  είπαμε ότι σαν εργαζόμενοι δεν θα δεχτούμε μείωση παροχών αλλά ούτε και να συμβάλουμε ένα ευρώ απ’ ότι έχουμε βάλει μέχρι σήμερα.
 Η Διοίκηση  θα πρέπει να καταλάβει  τις ευθύνες που έχει για τα δύο ασφαλιστήρια συμβόλαια.
Και εδώ υπάρχει παραπληροφόρηση για τα ασφαλιστήρια συμβόλαια λες και αυτοί θα κερδίσουν κάτι αν χαθούν κεκτημένα ετών , απλά δημιουργούν προβλήματα  στους χώρους εργασίας και ρίχνουν τις ευθύνες  στην πλειοψηφία.
  Η παράταξή μας δεν πρόκειται να αφήσει να χαθεί τίποτα , θα το παλέψουμε όλοι οι εργαζόμενοι μαζί και θα κερδίσουμε , γιατί οι αγώνες των εργαζομένων έχουν αποτελέσματα.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΑ

ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑΣ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους