Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

ΕΑΜ ΛΑΡΚΟ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 10/10/2018


Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε: 
ΕΑΜ 10/10/2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ     ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Χες είχαμε ένα σοβαρό ατύχημα στο τμήμα των PELLETS, έσκασε το φίλτρο στο SILO διαβροχής, στο οποίο είχαν μπεί καινούργια φίλτρα τον Αύγουστο, ένα ατύχημα που θα μπορούσε ν είχε αποφευχθεί αν είχε τοποθετηθεί σύστημα πλήρωσης SILO (Νιβόμετρο ) και είχε μπει και δικλίδα ασφαλείας στο SILO να βγάζει τα ΠΝΟΙΜΕΞ εκτός σε περίπτωση φρακαρίσματος των φίλτρων, (πράγμα που φωνάζουμε από την αρχή αλλά ποτέ δεν τοποθετήθηκε)






 Ευτυχώς που δεν θρηνήσαμε 2 συναδέλφους που τους έπιασε αυτή την ώρα στα ΜΙΞΕΡ, και σκεπάστηκαν από την σκόνη, και άλλους 2 στο ΠΟ ( 340) δεν θρηνήσαμε λόγο πείρας και μόνο των εργαζόμενων, δεν τα χάσανε, και επειδή γνώριζαν τον χώρο στα τυφλά ψηλαφίζοντας, και με τα γόνατα μπόρεσαν και βρήκαν την σκάλα της εξόδου διαφυγής και μπόρεσαν και βγήκαν προς την ανάμιξη όπου τους βρήκαν άλλοι συνάδελφοι και τους τράβηξαν.
Αν αυτή την ώρα αυτή στο σημείο ήταν το νεοσύστατο ΣΑΕΚ, που δεν έχει εξοικείωση με τον χώρο, θα θρηνούσαμε θύματα.
Αυτό θέλουμε να επισημάνουμε στην τελευταία απόφαση της ΛΑΡΚΟ να συγχωνεύσει τα τμήματα συντήρησης, υπάρχει φόβος για ατυχήματα, έως και δυστυχήματα...
Η απαξίωση της εταιρίας καλά κρατεί, σκόπιμα , διαλύουν μηχανολογική και ηλεκτρολογική συντήρηση, με συνέπεια οι ζημιές να διαδέχονται η μια την άλλη. Οι εργαζόμενοι της ΗΟΥΤ φωνάζουν για καίρια σημεία και δεν εισακούγατε , με συνέπεια το τμήμα των PELLETS να είναι σε άθλια κατάσταση, μόνο ο Σπαστήρας ενδιαφέρει την Διεύθυνση και τίποτα παραπάνω.
Χθες όλη την μέρα και την νύχτα, λόγο τρύπιου δικτύου της Π/Κ 4 έχει χαθεί όλο το εργοστάσιο και η γύρω περιοχή από την σκόνη, το τι αναπνέουμε ποσώς ενδιαφέρει την διεύθυνση , δεν είναι μέσα να το αναπνέουν αυτοί, και συνεχίζει και την λειτουργεί στο φούλ για να μην χάσει την παραγωγή
Σε όλα τα τμήματα υπάρχει έλλειψη προσωπικού, σε παραγωγή και συντήρηση, και υπάρχει και πολύ πίεση ώστε να καλυφθεί η δουλειά με υπερωρίες και δουλεύοντας τα RΕΡΟ,γιατί αν δεν δουλέψουν «θα στιγματιστούν», με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνουν να ξεκουραστούν οι εργαζόμενοι.
Φωνάζουμε να γίνουν προσλήψεις προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες των τμημάτων, και η διεύθυνση σφυρίζει αδιάφορα, εφαρμόζει το στρατηγικό σχέδιο που περιέχει μειώσεις θέσεων εργασίας.
Τεράστια ευθύνη για αυτό το χάλι φέρει και η Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας και το Σωματείο. Εχουν εξαφανιστεί από τον χώρο του εργοστασίου, δεν γίνετε κανένας έλεγχος στα τμήματα να 5ουν σε τι κατάσταση βρίσκονται οι εργαζόμενοι.

ΕΑΜ
 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους