Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΡΚΟ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 31/12/2018

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ

ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ

ΑΡ. ΕΓΚΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 106/84

ΑΡ. ΤΗΛ.: 2233041403 /44437

ΑΡ.ΦΑΞ: 2233041164

somatiolarcosel@gmail.com ΛΑΡΥΜΝΑ 31/12/2018

Αρ. Πρωτ.: - 607 -

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σήμερα παραμονή Πρωτοχρονιάς και οι εργαζόμενοι στην «εργολαβία» ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ ΕΠΕ στην ΛΑΡΚΟ αντί να «ετοιμάζουν το τραπέζι» τους, διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους. Διεκδικούν την επαναπρόσληψη του συναδέλφου τους από τον «εργολάβο» ΜΠΕΛΟ που στα ηλεκτροκάμινα της ΛΑΡΚΟ αμείβεται ( όταν τον πληρώνει) με 480 ευρώ. Ο συνάδελφος επειδή διαμαρτυρήθηκε για την ανασφάλιστη και χωρίς το ανάλογο ένσημο εργασία, όταν διαμαρτυρήθηκε για την μη καταβολή των δεδουλευμένων του, δέχτηκε την τηλεφωνική απόλυση. Διεκδικούν να καταβληθεί το επίδομα αδείας του 2018 στις συναδέλφισσες καθαρίστριες.







Οι εργαζόμενοι από το πρωί σήμερα έχοντας δίπλα τους και το Σωματείο μας είναι συγκεντρωμένοι και διαμαρτύρονται μπροστά στα γραφεία της ΛΑΡΚΟ. Ο τοπικός Διευθυντής του εργοστασίου, περνώντας το πρωί μπροστά τους, το μόνο που είχε να τους πει είναι πως «έχετε δίκιο όμως αυτό που κάνετε δεν είναι σωστό, πρέπει να πάτε στην εργασία σας».



Για το λόγο ότι, το δίκιο από μόνο του:



  1. Δεν τρώγεται.
  2. Δεν κολλά ένσημα.
  3. Δεν κάνει επαναπροσλήψεις.



Και γιατί οι εργαζόμενοι στην ΛΑΡΚΟ δεν παρακαλούν για τον ιδρώτα τους και τα εργασιακά τους δικαιώματα, τα απαιτούν και ας «μην είναι σωστό» για κάποιους, καλούμε την Κυβέρνηση, τις αρμόδιες υπηρεσίες και την Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ να παρέμβουν και να λύσουν τα προβλήματα των εργαζομένων.



Διεκδικούμε να διώξουν τους δουλέμπορους «εργολάβους» και να ενσωματωθούν όλοι οι εργαζόμενοι από τις εργολαβίες στη ίδια την ΛΑΡΚΟ με σύμβαση αορίστου χρόνου.



Διαμαρτυρόμαστε και θα κλιμακώσουμε μέχρι:



  • Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα σήμερα στους εργαζόμενους της ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ, ΜΠΕΛΟ και Καθαρίστριες.
  • Να επαναπροσληφθεί σήμερα ο συνάδελφος στον εργολάβο ΜΠΕΛΟ.
  • Να ορίσει η Διοίκηση ημερομηνία τόπο και ώρα συνάντησης με τα Σωματεία για την κατάργηση των εργολαβιών, κατάργηση των συγχωνεύσεων, ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
  • Να ορίσει η Διοίκηση ημερομηνία τόπο και ώρα συνάντησης για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων της Επ.Σ.Σ.Ε.





ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



                    Α. ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ Π. ΠΟΛΙΤΗΣ











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους