Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΡΚΟ - Καλούμε τη Διοίκηση και τη Διεύθυνση να καθίσουν να κουβεντιάσουν μαζί μας...


Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ

ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ
ΑΡ. ΕΓΚΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 106/84
ΑΡ. ΤΗΛ.: 2233041403 /44437
ΑΡ.ΦΑΞ: 2233041164
somatiolarcosel@gmail.com                        
ΑΡ.ΠΡΩΤ.:-8-  ΛΑΡΥΜΝΑ:  09-01-2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλισσες – Συνάδελφοι,

Σήμερα 09-01-2019 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Σωματείου μας και συζητώντας τα παρακάτω θέματα αποφάσισε ως εξής:






1)    Η κατάσταση των εργαζομένων , των εγκαταστάσεων και της παραγωγής του εργοστασίου είναι τραγική . Με συνειδητή κυβερνητική , διοικητική και  διευθυντική κατεύθυνση βιώνουμε τη μεγαλύτερη απαξίωση στην ιστορία της ΛΑΡΚΟ. Την ώρα που η Διοίκηση υπερασπίζεται ότι «δεν υπάρχουν χρήματα», την ίδια ώρα  , εμείς βλέπουμε :

·         Την παροχή εργασιών σε εργολάβους να ξεπερνάει κάθε προηγούμενο ενώ θα μπορούσαν με μικρές και εύκολες παρεμβάσεις στον εξοπλισμό της ΛΑΡΚΟ αυτές τις εργασίες να τις κάναμε μόνοι μας.
·         Την περιεκτικότητα του μεταλλεύματος να έχει πέσει στα πιο χαμηλά ιστορικά επίπεδα , ενώ οι δυνατότητες των μεταλλευμάτων, με μικρές παρεμβάσεις θα μπορούσαν να την αυξήσουν κατά πολύ.
·         Το άναρχο σταμάτημα των μηχανημάτων του εργοστασίου να καταγράφει ιστορικό ρεκόρ  , ενώ θα μπορούσε με μικρές παρεμβάσεις να ελαττωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, αυξάνοντας παράλληλα την παραγωγή.
·         Φτάσαμε στο σημείο να ενοικιάζονται ΧΙΣΤΕΡ – Φορτωτές – Φορτηγά – Σπαστήρες κλπ.  , ξοδεύοντας εκατομμύρια ευρώ συνολικά και τα μηχανήματα του εργοστασίου να μένουν σταματημένα και απαξιωμένα.

Αν τα παραπάνω που αναφέραμε, τα οποία είναι λίγα από τα εκατοντάδες παραδείγματα, δεν είναι συνειδητή απαξίωση και υπερχρέωση της ΛΑΡΚΟ , τότε τι είναι;

Κυβέρνηση , Διοίκηση και Διεύθυνση είναι το «πρώτο βιολί» μιας «ορχήστρας» η οποία παίζει στο ρυθμό της χρεοκοπίας της ΛΑΡΚΟ και της παραπέρα εκποίησης – ιδιωτικοποίησης του ορυκτού πλούτου. Σ΄ αυτή την «ορχήστρα» σπουδαίο ρόλο παίζουν και οι μέτοχοι της ΛΑΡΚΟ , ΔΕΗ και ΕΘΝΙΚΗ . Σπουδαίο ρόλο παίζει και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Όλοι μαζί, για να ευχαριστήσουν μεγάλα συμφέροντα που ενδιαφέρονται για τον τεράστιο πλούτο της ΛΑΡΚΟ, δημιούργησαν χρέη , έφτιαξαν πρόστιμα και τώρα μας λένε «Η ΛΑΡΚΟ δεν είναι βιώσιμη ».

2)    Η απαξίωση που βιώνουμε ως εργαζόμενοι καταγράφει κι αυτή με τη σειρά της ιστορικά ρεκόρ:
·         Εργαζόμενος στον εργολάβο Μπέλλο απολύθηκε γιατί διαμαρτυρήθηκε που ήταν ανασφάλιστος , η Τοπική Διεύθυνση δεν παρεμβαίνει για να λύσει το θέμα.
·         Οι συνάδελφοι στην εργολαβία ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ πραγματοποίησαν δύο διαμαρτυρίες για να πληρωθούν στις γιορτές.
·         Οι συναδέλφισσες καθαρίστριες ενημερώθηκαν ότι θα πάρουν έναντι της εξόφλησης από το μισθό των 500 ευρώ και έναντι του επιδόματος των αδειών του 2018 .
·         Οι συνάδελφοι στη Μηχανολογική Συντήρηση διαμαρτύρονται καθημερινά για τα προβλήματα ασφαλείας που βιώνουν μέσα από τις συρρικνώσεις – συγχωνεύσεις και ενώ έχουμε ζητήσει συνάντηση για το συγκεκριμένο θέμα , η Διεύθυνση αντί να ορίσει ημερομηνία συνάντησης , δίνει εντολές για αναφορές αρνήσεως εργασίας.
·         Οι αναφορές και οι τιμωρίες στο σύνολο των εργαζομένων   έχει γένει  «μόδα».
·         Ενώ έχουμε ζητήσει από τη Διοίκηση να ορίσει ημερομηνία τόπο και ώρα συνάντησης για όλα τα παραπάνω και  για την  συνέχιση των διαπραγματεύσεων της  Επ.Σ.Σ.Ε , αυτή δεν μας απαντά.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Για τους παραπάνω λόγους και για πολλούς ακόμη που καταγράφηκαν στα πρακτικά του Δ.Σ. στη σημερινή συνεδρίαση , αποφασίσαμε ΟΜΟΦΩΝΑ :

        1)Την προκήρυξη 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 17-01-2019 , εάν η Διοίκηση και η   Διεύθυνση μέχρι τη ΔΕΥΤΕΡΑ 14-01-2019 δεν μας στείλουν επιστολή που θα ορίζουν:

Ø  Ημερομηνία , τόπο και ώρα συνάντησης όπου να μας ενημερώσουν για τις εξελίξεις με τη ΔΕΗ . Να κουβεντιάσουμε και να λύσουμε το πρόβλημα των συγχωνεύσεων - συρρικνώσεων που όξυνε τα ζητήματα στους κανόνες ασφαλείας . Την κατάργηση των εργολαβιών και την ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ.
Ø  Ξεχωριστή ημερομηνία συνάντησης που θα συνεχίσουν οι διαπραγματεύσεις για την Επ.Σ.Σ.Ε.

2)    Την Δευτέρα 14/01/2019 θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση όλων των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ για το συντονισμό ΠΑΝΛΑΡΚΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ.

Καλούμε τη Διοίκηση και τη Διεύθυνση να καθίσουν να κουβεντιάσουν μαζί μας.

Από την πλευρά μας «ο κόμπος έφτασε στο χτένι». Αυτοί έχουν την ευθύνη για να τον «ξεμπλέξουν».

                     
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Α. ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ                      Π. ΠΟΛΙΤΗΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους