Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

Επιβάλλεται να σταθούμε αντάξιοι της ιστορίας της εταιρίας μας

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:
Η εταιρία μας για μεγάλο χρονικό διάστημα βρίσκεται συνεχώς στην επικαιρότητα με συνεχή αρνητικά δημοσιεύματα, όχι πάντα καλόπιστα και αντικειμενικά, τα οποία αναπαράγονται σωρηδόν. Δεν θα έπρεπε εμείς οι άνθρωποι της ΛΑΡΚΟ να τροφοδοτούμε, μη σκοπίμως βεβαίως, όλους αυτούς που δεν έχουν πάντοτε...




αντικειμενική κρίση για εμάς. 

Στις κρίσιμες στιγμές που διανύουμε αυτό που προέχει είναι ο καθένας μας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να κάνει αυτό που πρέπει και γνωρίζει καλά, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της εταιρίας μας, προς όφελος της ορθολογικής αξιοποίησης του ορυκτού μας πλούτου και της εθνικής μας οικονομίας. 

Επιβάλλεται να σταθούμε αντάξιοι της ιστορίας της εταιρίας μας.


Θανάσης Αποστολίκας



-----------------------------------------------------------

Σχόλιο στη στήλη της καθημερινής

Γράμματα Αναγνωστών  - 

 


Από τον Μποδοσάκη στη ΛΑΡΚΟ του σήμερα

Κύριε διευθυντά

Η βιομηχανική ανάπτυξη της Ελλάδος τα τελευταία 55 χρόνια είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της ΛΑΡΚΟ. Είναι μια ιστορική βιομηχανία που κυριάρχησε και συνεχίζει να έχει βαρύνουσα σημασία στο επιχειρείν της πατρίδας μας, αποτελώντας μια από τις σημαντικότερες παραγωγικές μονάδες της χώρας μας με δραστηριότητες κυρίως στην περιφέρεια και με ιδιαίτερη οικονομική βαρύτητα για την ελληνική οικονομία. Ο ορυκτός πλούτος γενικότερα με ναυαρχίδα τη ΛΑΡΚΟ στηρίζει μεγάλο μέρος της βαριάς βιομηχανίας της Ελλάδας και ως τομέας ανάπτυξης έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αναπτυξιακή της πορεία.
Ιδρύθηκε από τον οραματιστή και πρωτοπόρο επιχειρηματία Πρόδρομο Αθανασιάδη Μποδοσάκη, του οποίου η διορατικότητα, το επιχειρηματικό πνεύμα και το πάθος του για την πατρίδα, σε συνδυασμό με τη συνεισφορά των εργαζομένων της, συνέβαλαν ώστε η εταιρεία να μεγαλουργήσει.

Σπουδαίες προσωπικότητες του μεταλλευτικού κλάδου αναδείχθηκαν μέσα από τη μακρόχρονη πορεία της, δεν είναι γνωστοί στο ευρύ κοινό, δεν επιδίωξαν τη δημοσιότητα, αλλά παρέμειναν οι αφανείς ήρωες και εργάστηκαν αθόρυβα για να επιτύχει και να επιζήσει η ΛΑΡΚΟ για πολλές δεκαετίες. Είναι άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, σε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας και σε όλους τους τόπους δραστηριότητας –μεταλλεία, εργοστάσιο, διοίκηση–, δούλεψαν κάτω από σκληρές συνθήκες κάνοντας κατάθεση ψυχής και πολλές φορές τραυματίστηκαν, αρρώστησαν ή έχασαν ό,τι πολυτιμότερο είχαν, τη ζωή τους.
Κυρίαρχη στη μεταλλευτική και μεταλλουργική βιομηχανία στηρίχθηκε σε μεταλλεύματα που βρίσκονται στη χώρα μας και εφάρμοσε πρωτοπόρες τεχνολογικές μεθόδους που αναπτύχθηκαν από επιστήμονες της πατρίδας μας. Ετσι εξελίχθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες καθετοποιημένες βιομηχανίες παραγωγής σιδηρονικελίου παγκόσμια, η οποία περιλαμβάνει την εκμετάλλευση νικελιούχων κοιτασμάτων, μεταλλουργική επεξεργασία τους και εμπορία των προϊόντων της σε παγκόσμιο επίπεδο.
Μια ιστορία 55 χρόνων με έντονες εναλλαγές και εξελίξεις, σταθερή όμως στη συνεχή ανάπτυξη, η οποία αντικατοπτρίζεται στην εξέλιξη της δικής της αρχικής τεχνογνωσίας και στη χρήση σύγχρονης και υψηλής τεχνολογίας στην παραγωγή.
Δύσκολος ο δρόμος που διήνυσε, οι τυφώνες που ξεπέρασε και οι αντιξοότητες που αντιμετώπισε, η θέλησή της όμως να σταθεί όρθια υπερίσχυε πάντοτε. Αυτή την περίοδο περνάει ακόμη μία καταιγίδα, είναι όμως μια από τις λίγες παραγωγικές μονάδες που απέμειναν στη χώρα μας και τη χρειάζομαστε, γι’ αυτό οφείλει και αυτή τη φορά να σταθεί όρθια. Το οφείλει στην ιστορία της, στην προσφορά της στην αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας μας και πρωτίστως το οφείλει στους ανθρώπους που κατέθεσαν και καταθέτουν την ψυχή τους στα έγκατα της γης και στα πυρωμένα καμίνια.

Θανασης Αποστολικας





1 σχόλιο:

  1. Συν Θαναση μακαρι ολοι να ευθυγραμμιστουν με τις αποψεις σου που ειναι πολυ σωστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους