Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

ΕΑΜ ΛΑΡΚΟ - Οι εξελίξεις βρίσκουν τους εργαζόμενους ανοχύρωτους, χωρίς ΣΣΕ και πρώτη ευθύνη για αυτό έχει η ΔΑΚΕ...

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:
ΕΑΜ  ΛΑΡΚΟ

  Αύγουστος 2019
Ανακοίνωση

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι 
 
Το ΕΑΜ διαχρονικά τα αποπροσανατολιστικά παιχνίδια του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού, «βαρώντας το σαμάρι αντί για το γαϊδούρι» δεν τα έπαιξε ποτέ, ούτε και θα τα παίξει.

Βάζαμε ζήτημα ως εργαζόμενοι (καλά κάναμε) να μας γίνει επίσημη παρουσίαση της συμφωνίας μεταξύ ΛΑΡΚΟ και TELF για το μετάλλευμα από τη Γουατεμάλα. Επιδιώκαμε να διαπιστώσουμε αν μέσα από αυτή τη συμφωνία προκύπτει παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ.

Η διοίκηση μας κάλεσε και μας έκανε επίσημη παρουσίαση, εφόσον είναι μια εμπορική συμφωνία τυχοδιωκτισμό δεν θα κάνουμε. Αν η ΔΑΚΕ δεν ήρθε στη συνάντηση, δικό της είναι το πρόβλημα.





 

Εμείς από τη στιγμή που η διοίκηση μας ενημέρωσε, το θεωρούμε ανήθικο να στέλναμε εξώδικο , να λέγαμε το αντίθετο και να τοποθετούμαστε λες και είμαστε  μέτοχοι της ΛΑΡΚΟ.

Από αυτή την άποψη, από τη θέση του γενικού γραμματέα δεν υπογράψαμε το εξώδικο που ντε και καλά ήθελε να στείλει η ΔΑΚΕ. Διαφωνήσαμε με το περιεχόμενο αυτού.

Είμαστε υπέρ, να στείλουμε χίλια εξώδικα αν χρειαστεί για τη υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας, για την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών, για μέτρα υγιεινής και Ασφάλειας, για το θέμα της Ασπίς Πρόνοια, για την καθυστέρηση μισθοδοσίας, για όλες τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της ΛΑΡΚΟ προς εργαζομένους. Εξώδικα όμως που εξυπηρετούν τα κομματικά συμφέροντα κάποιων, που ενώ ο κόσμος καίγεται αυτοί το μυαλό το έχουν πότε θα κάνουν συνδιοίκηση, δεν θα συνυπογράψουμε.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Η κατάσταση είναι αυτή που βλέπετε όλοι σας. Καθυστέρηση της μισθοδοσίας σε μόνιμους και σε εργαζόμενους στις εργολαβίες , ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το συνταξιοδοτικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο ΤΖΕΝΕΡΑΛΙ ,έλλειψη και μη παροχή φορμών, αρβυλών , γάλατα κ.ά. Η ΔΑΚΕ το έφερε από δω, το έφερε από κει, τελικά η «κλοτσιά» που έδωσε όταν η διοίκησή μας έλεγε να «αναστείλουμε την απεργία για να υπογράψουμε την Επ.ΣΣΕ ήταν ικανή για να δώσει χρόνο στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να ξεστριμωχτεί , στην Νέα Δημοκρατία, στο κεφάλαιο, στο ΤΑΙΠΕΔ , να παρέμβουν και να παγώσουν το ζήτημα της σύμβασης.

Οι εξελίξεις βρίσκουν τους εργαζόμενους ανοχύρωτους, χωρίς ΣΣΕ και πρώτη ευθύνη για αυτό έχει η ΔΑΚΕ. Τελικά δεν ξέρουμε κατά πόσο ήταν λανθασμένη ή συνειδητή η επιλογή της στη συγκεκριμένη φάση να μην ανασταλεί η απεργία και να υπογραφεί η σύμβαση.

Σήμερα ρίχνουν το ανάθεμα σε άλλους. Στη διοίκηση, στους συνδικαλιστές των άλλων Σωματείων, στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Σίγουρα όλοι αυτοί έχουν βάλει το δαχτυλάκι τους για να μην υπογραφεί η συλλογική σύμβαση εργασίας , αλλά κύρια ευθύνη έχει και η Νέα Δημοκρατία και η ΔΑΚΕ.

Ενώ έκθεσε την ψήφο των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο της ΛΑΡΚΟ και ψήφισε τη σημερινή διοίκηση , τώρα, «ζητά και τα ρέστα». «Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια».

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Η ψήφος στις προηγούμενες εκλογές του σωματείου που δυνάμωσε το ΕΑΜ δεν πήγε χαμένη. Κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια ανοίξαμε το ζήτημα της επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας, το φτάσαμε μέχρι και στο επίπεδο να συμφωνήσει η διοίκηση. Έπεσαν όλοι επάνω για να μην δουν άσπρη μέρα οι εργαζόμενοι και το μπλόκαραν. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι την υπογραφή.

Στο χέρι μας είναι να συσπειρωθούμε στο σωματείο, να γυρίσουμε την πλάτη στις λογικές του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού και να προχωρήσουμε μπροστά. Έχουμε εξελίξεις. Η εκκαθάριση εν λειτουργία που προπαγανδίζει η κυβέρνηση ή η ιδιωτικοποίηση, απαιτούν αίμα εργατών, απολύσεις, θυσίες. Δεν πρέπει να μας βρούνε ανοχύρωτους.

Καμιά ΔΑΚΕ δεν ήθελε ΣΣΕ. Με τη συμμετοχή σας στις γενικές συνελεύσεις και την αποφασιστικότητα που δείξατε προχώρησε το ζήτημα της συλλογικής σύμβασης εργασίας και έφτασε μέχρι εκεί που έφτασε.

Γενικός ξεσηκωμός για να μη μας προλάβουν οι εξελίξεις στον ύπνο.

Υ.Γ. Άμεσα θα βγάλουμε νέα ανακοίνωση να σας ενημερώσουμε για το θέμα της «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ».


ΕΑΜ 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους