Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ - Δεν θα ασχοληθούμε πάλι με την παράταξη του ΕΑΜ όσο λάσπη και να ρίξει...


Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΡΚΟ                                                 Λάρυμνα:  27-09-2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Πριν ένα χρόνο περίπου είχαμε εκλογές στο Σωματείο, δημιουργήθηκε μια νέα παράταξη - η Εργατική Ενότητα ΛΑΡΚΟ – χωρίς κόμματα και χρώματα , κατέβηκε στις εκλογές και έβγαλε μια έδρα. Η Εργατική Ενότητα στη Διακήρυξή της και στο προγραμματικό της πλαίσιο έγραψε τα εξής:

·       Ανάγκη αποδέσμευσης του Εργατικού κινήματος από τον κομματισμό
·       Δεσμευτήκαμε να αγωνιστούμε θεσμικά για τη λύση στα μεγάλα προβλήματα που χρονίζουν.
·       Αξιοπρεπή Σ.Σ.Ε
·       Κατάργηση εργολαβιών και οι εργαζόμενοι να ενταχθούν στο μόνιμο προσωπικό
·       Νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και όχι στον εργολάβο
·       Τη θέσπιση νέων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας
·       Τον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου
·       Αλλαγή εκλογικής διαδικασίας με ενιαίο ψηφοδέλτιο

Παρ΄ όλα αυτά που γράφτηκαν ο συνάδελφος του ΕΑΜ μας αποκαλούσε ΠΑΣΚΕ. Διαστρέβλωσε όλα όσα γράφτηκαν προεκλογικά γιατί έτσι... 






τον συνέφερε – γιατί είναι κομματικά εγκάθετος του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ.
Δεν υπάρχει πιο φασιστικό και προβοκατόρικο άλλα να γράφονται και άλλα να γράφεις εσύ σαν παράταξη του ΕΑΜ όπως σε συμφέρει.
Η Εργατική Ενότητα στο ΕΚΠΕΦ και στην ΠΟΕΜ δεν συνεργάζεται μόνο με την ΠΑΣΚΕ αλλά και με άλλες παρατάξεις. Αυτά συνάδελφοι τα αναφέρουμε για την ιστορία. Για να μην ξεχνιόμαστε . Και τώρα στο δια ταύτα:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ: Στην πρόσφατη ανακοίνωση οι συνάδελφοι του ΕΑΜ γράφουν ότι δεν σεβαστήκαμε το εκλογικό αποτέλεσμα .
Ψέματα συνάδελφοι. Η Εργατική Ενότητα είχε ξεκάθαρη θέση στην πρώτη κατανομή αξιωμάτων μετά τις εκλογές και ήταν το αντιπροσωπευτικό προεδρείο. Ό,τι αναλογεί στην κάθε παράταξη. Και το τηρήσαμε. Ο συνάδελφος του ΕΑΜ πήρε τη Γραμματεία και τον ψήφισε ο συνάδελφος που είχε εκλεγεί από την Εργατική Ενότητα -  παρ΄ ότι είχε πρόταση από τη ΔΑΚΕ να πάρει τη Γραμματεία – σεβάστηκε όμως το εκλογικό αποτέλεσμα .

Σ.Σ.Ε. : Ξεκίνησε η διαδικασία της Σ.Σ.Ε. Η Εργατική Ενότητα από τη θέση που είχε στο ΔΣ συμφώνησε και πάλεψε να υπογραφεί η ΣΣΕ και να πάρουν οι νέοι συνάδελφοι αυτά που δικαιούνται. Η διαδικασία της διαπραγμάτευσης διήρκησε 6 μήνες – φτάσαμε μέχρι τέλους και συμφωνήσαμε με την επιτροπή . Δεν υπογράψαμε γιατί πέσαμε σε προεκλογική περίοδο.
Σε όλη αυτή την περίοδο της διαπραγμάτευσης το πλαίσιο αιτημάτων έγινε φέι βολάν , ανακοινώσεις κόντρα ανακοινώσεις, μας πήραν χαμπάρι τα ΜΜΕ με αποτέλεσμα ο κάθε δημοσιογράφος να γράφει ότι θέλει , χωρίς να γνωρίζει τι σημαίνει ΛΑΡΚΟ – τι δουλειά κάνουν οι εργαζόμενοι – σε τι συνθήκες δουλεύουν - ούτε πόσα χρήματα παίρνουν.

Δυστυχώς συνάδελφε του ΕΑΜ έχεις τεράστια ευθύνη σαν Γραμματέας για την ανακοίνωση του πλαισίου αιτημάτων – δεν λέμε ότι το έκανες επίτηδες- αλλά νόμιζες ότι μόνο εσύ ήθελες τη Σύμβαση και καμιά άλλη παράταξη. Λάθος. Όμως δεν το βάζουμε κάτω.
Η ΣΣΕ είναι νόμος του κράτους και τη διεκδικούμε από τη νέα διοίκηση.

ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ: Γράφει ο συνάδελφος του ΕΑΜ ότι μετά από 10 χρόνια έμαθαν οι εργαζόμενοι τι συμβαίνει με την ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ . Αυτόν περιμέναμε – λες κι εμείς δεν τα θέλουμε τα χρήματα – από την εκκαθάριση. Το μόνο που κατάφερε ο συνάδελφος του ΕΑΜ με την ΑΣΠΙΔΑ , είναι να δημιουργήσει  θέμα , οι συνάδελφοι να μαζέψουν υπογραφές και να δημιουργηθεί ανακάτεμα στο Σωματείο.

Δεν λειτουργεί έτσι ο Γ. Γραμματέας του Σωματείου.
Αποκαλεί τη ΓΣΕΕ συνδικαλιστική μαφία , αποκαλεί την ΠΟΕΜ εργοδοτικό συνδικαλισμό αποκαλεί το ΕΚΠΕΦ νόθο συνδικαλιστικό όργανο.
Δεν μπορεί σαν Γ. Γραμματέας να μην υπογράφει ανακοίνωση για απεργία που πάρθηκε κατά πλειοψηφία.

Γι ΄ αυτό συνάδελφοι δεχτήκαμε την Γραμματεία του Σωματείου.
Δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι το Δ.Σ
Το Σωματείο δεν είναι κανενός κόμματος και καμιάς παράταξης.                    
Ο Γ. Γραμματέας ενώνει τις παρατάξεις και δεν λειτουργεί κομματικά.

Αυτά συνάδελφοι. Δεν θα ασχοληθούμε πάλι με την παράταξη του ΕΑΜ όσο λάσπη και να ρίξει.
Το μόνο που μας αφορά είναι η λειτουργία της εταιρίας.

Τα προβλήματα είναι πολλά : Οικονομικός στραγγαλισμός – παραγωγή εργοστασίου – έλλειψη προσωπικού – συνθήκες εργασίας , οι  συνάδελφοι που δουλεύουν στον εργολάβο και άλλα πάρα πολλά. Όλα αυτά θα τα συζητήσουμε με τη νέα διοίκηση όταν γίνει συνάντηση με το Σωματείο και θα σας ενημερώσουμε με ανακοίνωση .

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΛΑΡΚΟ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΑ – ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΡΚΟ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους