Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Ο.Μ.Ε - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ

Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδoς (Ο.Μ.Ε)
Αρ. Πρ.17 - Αθήνα 27 Γενάρη 2020

                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδoς (Ο.Μ.Ε) μαζί με τα Σωματεία μέλη της και όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, συμμετείχαν στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο που οργάνωσε
το συντονιστικό των σωματείων της ΛΑΡΚΟ και στην πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Γενάρη 2020 στην Αθήνα.
Στη κινητοποίηση συμμετείχαν μαζικά σωματεία από όλη τη χώρα και εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους στέλνοντας ένα σαφές και ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση και σε όλους όσους απεργάζονται σχέδια διάλυσης και ξεπουλήματος της ΛΑΡΚΟ ότι τα σχέδια τους δεν θα περάσουν.












Ο Ορυκτός Πλούτος της χώρας είναι περιουσία του λαού ενώ Η ΛΑΡΚΟ είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής σιδηρονικελίου στην Ευρώπη, που με τον ιδρώτα και το αίμα των εργαζόμενων της παραμένει ακόμη όρθια.
Δεν θα επιτρέψουμε να ξεπουληθεί και να σταματήσει να παράγει προς όφελος του λαού, των τοπικών κοινωνιών και των εργατών.Με το Συλλαλητήρτιο και την μαζική ενωτική πάλη των εργατών δόθηκε ένα ακόμη μεγαλύτερο μήνυμα ότι στην καταστροφική για τους εργαζόμενους πολιτική της κυβέρνησης μπορεί να μπεί φραγμός. Είναι ένα μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες και καλό είναι να το πάρουν και οι εργοδότες στον κλάδο μας που με κάθε μέσο προσπαθούν να αποτρέψουν την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ. Για μια ακόμη φορά οι μεταλλωρύχοι απέδειξαν ότι μπορούν να παλεύουν ενωτικά και μαζικά για να ζήσουν με αξιοπρέπεια αυτοί και τα παιδιά τους. Η πείρα του αγώνα μέσα από το ογκώδες ενωτικό συλλαλητήριο, μέσα από τον παλμό των εργαζόμενων θα αξιοποιηθεί και στο άμεσο μέλλον.


Για αυτό ο αγώνας συνεχίζεται με το σύνθημα:


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ.


ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ,
ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ.


Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ


                    Το Δ.Σ ΤΗΣ Ο.Μ.Ε.





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους