Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Σε νευρική κρίση η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ

Του Δεξιού Επαναστάτη

Στα κάγκελα βρίσκονται βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος με όλα αυτά που συμβαίνουν στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης αλλά και ενδοκυβερνητικά.
Τα πηγαδάκια και τα μυστικά ραντεβού μεταξύ τους δίνουν και παίρνουν ανταλλάσσοντας απόψεις για το πως θα αντιμετωπίσουν την κατάσταση που βιώνουν.
Ο προβληματισμός των περισσότερων είναι τόσο έντονος, που όπως ακούγεται, το αμέσως προσεχές διάστημα θα αναληφθεί πρωτοβουλία από μεγάλη μερίδα βουλευτών προκειμένου συντονισμένα να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. «Αυτό που ζούμε δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στην παράταξη, είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση αντιπολιτεύεται τους βουλευτές της», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Τα προβλήματα φυσικά ξεκινάνε από την απίστευτη αλαζονεία που επιδεικνύουν αρκετοί υπουργοί αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.





Κλεισμένοι στα γραφεία τους αγνοούν τον κόσμο της παράταξης και δεν απαντάνε καν στα τηλέφωνα σε όσους δεν είναι αρεστοί.

Στελέχη τα οποία έδωσαν την μάχη για να κατακτήσει την εξουσία η Νέα Δημοκρατία συνεχίζουν να βλέπουν κλειστές πόρτες και μια συμπεριφορά που θυμίζει άλλες εποχές.
Αποδέκτες παραπόνων, σύμφωνα με έγκυρες και ασφαλείς πληροφορίες, γίνονται οι δυο πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι του κόμματος κ.κ. Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, στους οποίους στρέφονται οι βουλευτές για να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους για αυτά τα φαινόμενα που όμοιά τους δεν έχουν ξαναϋπάρξει.
Παράλληλα, οι βουλευτές είναι έξαλλοι και με την σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος, καθώς όπως υποστηρίζουν όποια πέτρα κι αν σηκώσεις από κάτω βρίσκονται το σημιτικό ΠΑΣΟΚ και άνθρωποι της ευρύτερης αριστεράς, που σκάβουν κυριολεκτικά τον λάκκο της παράταξης.
«Δεν αγωνιστήκαμε για να φέρουμε τον Μητσοτάκη στην εξουσία κι εμείς να έχουμε ρόλο χειροκροτητών και τίποτα άλλο», σημειώνουν εμφατικά.

Και είναι εύλογο να αισθάνονται παραγκωνισμένοι διότι ουδείς τους δίνει σημασία από το Μέγαρο Μαξίμου στο οποίο υπάρχει... αυτοκρατορικό άβατο. Ίδια κατάσταση επικρατεί και στο κόμμα όπου μια μικρή - κλειστή ομάδα Μητσοτακικών παίζει το δικό της παιχνίδι επιβίωσης εις βάρος ανθρώπων που έχουν δώσει το αίμα τους για τη Νέα Δημοκρατία.
Επίσης, οι βουλευτές είναι ενοχλημένοι και με τις σκόπιμες διαρροές που κάνει το Μέγαρο Μαξίμου μέσω των γνωστών παπαγάλων του περί επικείμενου ανασχηματισμού, καθώς πιστεύουν ότι αυτό γίνεται προκειμένου να μην αντιδρούν, να μην μιλάνε, μήπως και μπουν στην κυβέρνηση.

Στο γαλάζιο παρασκήνιο λόγω της μεγάλης δυσαρέσκειας που επικρατεί, εκφράζονται ήδη απόψεις ότι η παράταξη με αυτές τις πρακτικές τείνει στην αυτοκαταστροφή και θυμίζει την εικόνα της διακυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου με την γνωστή κατάληξη του ΠΑΣΟΚ σε ποσοστά που σε τίποτα δεν θυμίζουν πλέον κόμμα εξουσίας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το κλίμα στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος είναι τόσο βαρύ που δύσκολα θα μπορέσει να ελεγχθεί, αφού φαίνεται πλέον ξεκάθαρα σε όλους ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις του πρωθυπουργού και πως αντιλαμβάνεται την άσκηση των καθηκόντων του.
Με μαθηματική ακρίβεια λοιπόν, η οικογένεια Μητσοτάκη -για μια ακόμη φορά στην ιστορία της- θα οδηγήσει την παράταξη σε διχασμό γιατί αδυνατεί να κατανοήσει πως η αλαζονεία, η εμπάθεια και η αυλή, στην πολιτική είναι ο χειρότερος σύμβουλος.

Όσο γρηγορότερα το καταλάβει τόσο το καλύτερο για την χώρα αλλά και για την παράταξη που με τα τερτίπια της την οδηγεί σε ποσοστά ΠΑΣΟΚ.

Θα επανέλθουμε…


Απο: antinews.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους