Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Αντιπαράθεση στη Βουλή, πυροδοτεί η τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ

  • Την αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης, προκαλεί η τροπολογία που ορίζει προθεσμίες για τη διαδικασία πώλησης της ΛΑΡΚΟ και επιταχύνει τις διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΠΑ Υποδομών.

Την απόσυρση της τροπολογίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που ψηφίζεται απόψε από την Ολομέλεια της Βουλής, ζήτησε ο Σωκράτης Φάμελλος από τον ΣΥΡΙΖΑ,λέγοντας ότι «αποτελεί ντροπή για τον Κοινοβουλευτισμό,η κυβέρνηση να ξεπουλάει τα πάντα με μια τροπολογία 70 σελίδων... 

 

 

 

που δεν τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και δεν πέρασε από  επεξεργασία στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής».

Ύποπτη χαρακτήρισε την στάση της κυβέρνησης ο Ανδρέας Λοβέρδος από το Κίνημα Αλλαγής, ενώ η Διαμάντω Μανωλάκου από το ΚΚΕ, τάχθηκε υπέρ της απόσυρσης της τροπολογίας που επισπεύδει – όπως είπε-το θάνατο της ΛΑΡΚΟ. Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση,άσκησαν επίσης, ο Κώστας Χήτας από την Ελληνική Λύση και ο Κρίτων Αρσένης από το ΜέΡΑ25.

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης,ανέφερε ότι η τροπολογία είναι και εμπρόθεσμη και το περιεχόμενό της απολύτως συναφές με αυτό του νομοσχεδίου. Αφού χαρακτήρισε «απολύτως ακατανόητη και σουρεαλιστική την αντιπολίτευση που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ»,τόνισε ότι η τροπολογία εκφράζει την πολιτική της κυβέρνησης για τις ιδιωτικοποιήσεις που ενέκρινε με την ψήφο του ο λαός.
«Για ειρωνείες του υπουργού, πίσω από τις οποίες επιχειρεί να καλύψει τη σκοτεινή αποστολή του, που είναι να ξεπουλήσει σε μια μικρή ελίτ τη δημόσια περιουσία», έκανε λόγο στη δευτερολογία του, ο Σωκράτης Φάμελλος.

 

Δημήτρης Ράντος

Απο: athina984.gr

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους