Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ - Η Ειδική Διαχείριση παραπλανά την Πολιτική Ηγεσία και κρύβει ότι...

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:

Ημερομηνία 20/10/2021 

ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι 

Έχουμε χρέος να επικοινωνήσουμε μαζί σας μέσω της ανακοίνωσης αυτής, γιατί βλέπουμε  ότι συνεχίζεται το θέατρο του παραλόγου στην εταιρεία με πρωταγωνιστές βέβαια την  Ειδική Διαχείριση. Και θα ξεκινήσουμε πιο αναλυτικά την ενημέρωση λέγοντας ότι κάθε  μέρα πιστοποιούν αυτά που γράφουμε και λέμε σαν εργαζόμενοι, δηλαδή αστοχίες που  δεν ξέρουμε αν είναι ηθελημένες ή γίνονται από ασχετοσύνη γιατί μια τέτοια εταιρεία δεν  διοικείται έτσι χωρίς σχεδιασμό. Και θα ξεκινήσουμε από το ιστορικό των τελευταίων  παραλαβών γαιάνθρακα και τις αιτήσεις στο πλαίσιο των οποίων έγιναν αυτές. 

 

 

Αίτηση Α190604 έγινε στις 09/08/2019 για ποσότητα 200.000 τόνους. Τροποποιήθηκε από  την έδρα για 70.000 τόνους. Οι 37.500 τόνοι της εν λόγω αίτησης  πληρώθηκαν/αγοράστηκαν σε παρακαταθήκη το διάστημα Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2020. Κατά το τέλος Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου 2020 υπήρξε συμφωνία με την ΑΓΕΤ για  αγορά (σε παρακαταθήκη) άλλων 16.000 τόνων από τους υπολειπόμενους 32.500 τόνους  της αίτησης. Έτσι από τους 70.000 τόνους αγοράστηκαν τελικώς 53.500 τόνοι (με την  παραλαβή του τελευταίου φορτίου τον Μάϊο του 2021). Από τον Ιούνιο μέχρι και σήμερα  παραλαμβάνουμε spot φορτία εκτός οποιασδήποτε αίτησης, στη διπλάσια τιμή αγοράς. Η αίτηση Α200352 η οποία έγινε στις 28/05/2020 για 200.000 τόνους δεν υλοποιήθηκε ποτέ  και καμία παραλαβή δεν έγινε στο πλαίσιο αυτής. Η τελευταία αίτηση Α210492 έγινε από  το αρμόδιο τμήμα τώρα για 15.000 τόνους κατόπιν σχετικού αιτήματος της ΓΔΠ με  ζητούμενη έναρξη παράδοσης φορτίων τις αρχές Οκτωβρίου 2021 και ακόμα δεν έχουμε  μάθει την τιμή της αγοράς. (θα σας ενημερώσουμε όταν έχουμε στοιχεία). Δηλαδή  διέκοψαν τις συμβάσεις όταν οι τιμές ήταν χαμηλές και έκαναν καινούριες όταν ανέβαιναν  μέχρι που διπλασιάστηκαν. Μετά από όλα αυτά συναδέλφισσες, συνάδελφοι γεννούνται  ερωτήματα μεγάλα. Γιατί δεν είναι μόνο αυτά είναι και το θέμα των σωλήνων που  επιμένουμε σε αυτό και μιλούμε για τις σωλήνες Ο2 των καμινιών . Μιλούμε για την  ξέφρενη δαπάνη των βιρόλ κατά 30% δηλαδή 4.000 ευρώ μηνιαία συν αυτό θα πρέπει να  προστεθεί και μια αύξηση από τον κατασκευαστή λόγω τροποποιήσεων. Θα μιλήσουμε  βέβαια πάλι για τον κλιματιστικό των 63.000 ευρώ με προκαταβολή του 50% με απ ευθείας  ανάθεση. Οσο για το θέμα των σωλήνων υπάρχει ολόκληρη έκθεση μηχανικών μας για  παραλίγο ατύχημα .  

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι αν όλα αυτά δεν απασχολούν κανέναν απασχολούν εμάς σαν  εργαζόμενους γιατί τραβήξαμε όλα τα δεινά και συνεχίζουμε να μην έχουμε κανένα  μέλλον σαν εργαζόμενοι. Θα πρέπει να αποδώσουν ευθύνες εκεί που υπάρχουν γιατί σαν  εργαζόμενοι και ενεργοί στο συνδικαλιστικό κίνημα οφείλουμε να αποκαλύπτουμε και 

να μιλάμε με τη γλώσσα της αλήθειας. Τελικά ακόμα και σήμερα μετα από τόσα  στοιχεία και ότι προκύπτει καθημερινά θα έπρεπε να καλεστούμε και να μιλήσουμε εφ  όλης της ύλης και για όλα. Οι ανοχές και οι αντοχές έφτασαν στο τέλος. Καρατομήθηκε το  οικογενειακό εισόδημα και ακόμα και σήμερα κανένας δεν μιλάει. Αλλα το μόνο που  κάνουν και λένε είναι να καταλογίζουν ευθύνες σε πρόσωπα που δεν είναι της αρεσκείας  τους. Εμείς πάντα σαν παράταξη θα είμαστε μπροστά σε οποιονδήποτε αγώνα που θα γίνει  για τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Η ελληνική πολιτεία οφείλει να διερευνήσει την  Ειδική Διαχείριση. Έχει χρέος απέναντι στους εργαζομένους και τις οικογένειες αυτών. 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι θα μπορούσαμε να γράψουμε και άλλα, αλλά σύντομα θα  επανέλθουμε με μια καινούρια ανακοίνωση και δεν θα αφήσουμε να πάει και στο  απυρόβλητο την ασφαλιστική εταιρεία ΝΝ, αυτή που μας έφερε η Ειδική Διαχείριση. Τα  λάθη που γίνονται και οι καθυστερήσεις είναι άνευ προηγουμένου. Εκτός αυτού πέταξε και  τους συναδέλφους άνω των 60 ετών εκτός Συμβολαίου. Σαν να φταίνε οι εργαζόμενοι που  δεν έχουν πάρει την αποζημίωση τους και να βγουν στη σύνταξη. Εμείς θα σας καλέσουμε  και θα σας πούμε καλό και έντιμο αγώνα και να κλεισετε τα αυτιά σας σε αυτούς που μόνο  κακό κάνουν στο σύνολο των εργαζομένων. Αυτοί οι αστεισμοί ότι έτσι άκουσα, έτσι μου  είπαν είναι σενάρια κάποιων για παραπληροφόρηση και να κάνουν εσκεμμένο αποπροσανατολισμό στα προβλήματα που υπάρχουν. Καλούμε τους Ελληνες πολιτικούς  μας να πάρουν θέση στα προβλήματα μας και να τελειώσει όλο αυτό με την Ειδική  Διαχείριση που κάθε δίμηνο θα ζητά παράταση και χρήματα. 

                                                 Συναδελφικά ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ

Υ.Σ. Πρέπει να γίνει αντιληπτό από την πολιτική ηγεσία ότι η Ειδ. Διαχείριση κλείνει το  εργαστάσιο. Δαπανά αλόγιστα τα χρήματα με λάθος τρόπο.Με αλλοπρόσαλλη τακτική και με άσχετους τινάζει στον αέρα κάθε ελπίδα της δραστηριότητας.Συμαζέψτε τους.Η Ειδική Διαχείριση παραπλανά την Πολιτική Ηγεσία και κρύβει ότι το Εργοστάσιο καταρρέει.Πλέον μείναμε με 1 Η/Κ(καμίνι).   

 

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους