Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

Εργοστάσιο Λάρυμνας - Απομετάλλωση - Οι τιμές του νικελίου το επόμενο διάστημα προβλέπεται να διπλασιαστούν από τις σημερινές...

04 Μάρτη 2022 τιμή νικελίου 28.795$

Οι εργαζόμενοι που μόλις είδατε στο βίντεο εργάζονται σε κυλιόμενη βάρδια, πρωί - μεσημέρι- βράδυ, γιορτές - αργίες, 365 ημέρες το χρόνο. Ο μέσος μισθός τους είναι στα 1.300 ευρώ και η κυβέρνηση λέγοντάς τους υψηλόμισθους, τους έκλεψε τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, το επίδομα αδείας.

Μέσα από αυτήν την ανυπόφορη σε συνθήκες και επικίνδυνη παράλληλα εργασία που είδατε στο βίντεο, οι συνάδελφοι μας άνοιξαν το καμίνι και πήραν περίπου 40 τόνους σίδηρο-νικελίου, εκ των οποίων 5 τόνοι καθαρού νικελίου. Η σημερινή τιμή ανέρχεται στα 29000 $ ο τόνος  δηλαδή έδωσαν έσοδα στη ΛΑΡΚΟ, μόνο με αυτό το χυτήριο  145.000$!

 

 

 

Η κυβέρνηση «εκτιμώντας» τη ΛΑΡΚΟ και τον ορυκτό πλούτο ως δημόσια περιουσία και με «γνώμονα το δημόσιο συμφέρον», όπως λέει, έχει στείλει την ομαδική απόλυση όλων των εργαζομένων και οδηγεί τη ΛΑΡΚΟ στο οριστικό κλείσιμο.

Ως αντίτιμο για τη ζωή που δώσαμε οι εργαζόμενοι για να παραχθούν τόσα χρόνια δισεκατομμύρια δολάρια κερδών, μας προτείνει  ψίχουλα που δεν αντιστοιχούν ούτε στα δώρα εορτών και το επίδομα άδειας που μας έκοψε τα τελευταία δύο έτη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι τιμές του νικελίου το επόμενο διάστημα προβλέπεται να διπλασιαστούν από τις σημερινές και οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιούν 12 φορές  την ημέρα τη διαδικασία που είδατε στο βίντεο, δηλαδή να παράγουν 60 τόνους νικελίου  ημερησίως, δηλαδή 1.620.000$! 


Για την πολιτική της Κυβέρνησης, τα συμπεράσματα δικά σας.

Για τις αποφάσεις τις δικές μας, ενημερώνουμε ότι δεν πρόκειται να βγούμε ούτε από τις δουλειές μας, ούτε από τα σπίτια μας και κάνουμε έκκληση έκφρασης αλληλεγγύης σε αυτόν το δίκαιο και τίμιο αγώνα.


Καλούς αγώνες

 

 Απο: openlarco.com


 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους