Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΡΚΟ - ''Η Λάρκο ανήκει στον Ελληνικό Λαό'' - Οι εργαζόμενοι της Λάρκο στα Διόδια Θηβών (VIDEO)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ

ΕΔΡΑ:ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ

ΑΡ. ΕΓΚΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 106/84   

ΑΡ. ΤΗΛ.: 2233041403/44437

ΑΡ.ΦΑΞ; 2233041184   

EMAIL:somatiolarcoset@gmail.com SITE:www.opanlarco.com Αρ.πρωτ.:-50-


ΛΑΡΚΟ 02/03/2022

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΕΡΓΙΑ. 

Διαβάτες της περιοχής μας,

 φίλοι και φίλες

Είμαστε εργαζόμενοι της μοναδικής βιομηχανίας σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση που παράγει νικέλιο με τα δικά της μεταλλεύματα Της επιχείρησης που με την εργασία και το αίμα μας την έχουμε φτάσει να είναι 1 στην Ευρώπη και 6 στο κόσμο.

Μέσα από αυτή την ανακοίνωση και με λίγες λέξεις σας απευθύνονται οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ. Επιδίωξη μας είναι να σας ενημερώσουμε για τις εξελίξεις στη δουλειά μας γι αυτά που ζούμε στην περιοχή μας. 

Από το SITE μας: www.openlarco.com θα μάθετε την αλήθεια.

Σας απευθύνονται αυτοί, που κυρίως τα δύο τελευταία χρόνια, από διάφορα καλοπληρωμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν δεχθεί τόνους συκοφαντίας, έχετε ακούσει πολλά, διαβάσατε περισσότερα. Δεν είναι λίγες οι φορές που μας αποκάλεσαν «καλοπληρωμένους, βολεψάκηδες, κηφήνες, κρατικοδίαιτους».

 

 

  

 

Που η επιχείρηση που εργαζόμαστε καταγράφηκε ως «μη βιώσιμη και χωρίς μέλλον».

Η αλήθεια είναι ότι είμαστε εργαζόμενοι που εργάζονται σε σκληρές και άκρως επικίνδυνες συνθήκες, σε κυλιόμενες βάρδιες, 365 μέρες το έτος πρωί, μεσημέρι, βράδυ, γιορτές αργίες.

Η αλήθεια είναι ότι σε μία εργασία που έχουμε θρηνήσει 80 νεκρούς συναδέλφους στις βάρδιες, εκατοντάδες άλλους από επαγγελματικές ασθένειες ενώ η αμοιβή μας κατά μέσο όρο δεν ξεπερνά τα 1200 ευρώ. Μάλιστα, τα δυο τελευταία χρόνια μας έκοψαν τα δώρα εορτών και τo επίδομα άδειας



Η αλήθεια είναι ότι η ΛΑΡΚΟ με κατεύθυνση από την Ευρωπαϊκή Ένωση που αποδέχτηκαν και υλοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις, συνειδητά και μεθοδευμένα απαξιώθηκε και υπερχρεώθηκε.

Σήμερα, η κυβέρνηση της Νέας Αιτιοκρατίας ως συνέχεια των προηγούμενων την κλείνει. Σταμάτα την λειτουργία μιας παραγωγικής, στρατηγικής σημασίας και κερδοφόρα επιχείρηση. Πετάει στον δρόμο πάνω από 1600 εργαζόμενους.

Την Ιδια ώρα που η ΛΑΡΚΟ έχει τη δυνατότητα να εκσυγχρονιστεί, να αναπτυχθεί, να ανοίξουν χιλιάδες θέσεις εργασίας και να μπουν στα δημόσια ταμεία δισεκατομμύρια ευρώ, αντ' αυτού η κυβέρνηση μας προτείνει να γίνουμε «επιδοματίες της ανέχειας, της εξαθλίωσης και να αποδεχτούμε το κλείσιμο. Μετά από 6 δεκαετίες σκληρής δουλειάς πληρωμένης με αίμα στην κυριολεξία, μας απολύει όλους, ξεριζώνοντας μας από τις περιοχές που ζούμε, σε έξι νόμους.

Σας απευθύνουμε πρόσκληση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στο δίκαιο και τίμιο αγώνα μας, σε έναν αγώνα που δίνουμε 24 μήνες και που έχουμε δεσμευτεί τόσο στο παιδιά μας, όσο και στους νεκρούς μας να τον φτάσουμε μέχρι το τέλος.                                           


Ο αγώνας οποιουδήποτε εργαζομένου για την υπεράσπιση του μεροκάματου και το σπιτιού του δεν μπορεί να είναι προσωπικός, είναι συλλογικός, όπως συλλογική θα είναι η νίκη και τα αποτελέσματα της.


Καλό προορισμό, καλή σαρακοστή και καλή αντάμωση στον δρόμο του αγώνα για καλύτερες συνθήκες ζωής όλων μας.

 

                                           ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

 

 

                                          VIDEO

''Η Λάρκο ανήκει στον Ελληνικό Λαό'' - Οι εργαζόμενοι της Λάρκο στα Διόδια Θηβών

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους