Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!!!


ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΟ ΝΕΡΟ!
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΓΜΕΝΗ  ΑΡΙΣΤΕΡΑ !

Μόνο με καζάνι που βράζει, έτοιμο να εκραγεί, μπορεί να
προσομοιωθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ!

Βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης, που μίλησαν, για ευνόητους λόγους, ανωνύμως στην Ίσκρα, υπογράμμιζαν ότι η χθεσινή συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ έκανε ένα ενεργό ηφαίστειο να μοιάζει με όαση ηρεμίας.

Όλοι, σχεδόν, οι βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης, ο καθένας, σχεδόν, από τη δική του διαφορετική αφετηρία και σκοπιά έβαλαν κατά ριπάς εναντίον της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής, με αποδιοπομπαίο τράγο τον Γ. Παπακωνσταντίνου!!!

Μπροστά στο απόλυτο αδιέξοδο των επιλογών κυβέρνησης –τρόικας, όπως εκφράζονται στο Μνημόνιο και τις αλλεπάλληλες «επικαιροποιήσεις» του, το οποίο αδιέξοδο αναγνωρίζεται, πια, από τους πάντες, πλην Λακεδαιμονίων, ένας – ένας οι κυβερνητικοί βουλευτές διαχωρίζονται και επιχειρούν να πηδήξουν από το βυθιζόμενο σκάφος!!!
Αυτοί οι διαχωρισμοί, οι αποστασιοποιήσεις, οι διαφοροποιήσεις και οι δραπετεύσεις κυβερνητικών βουλευτών από την ασκούμενη πολιτική, δεν έχουν κοινή βάση, κοινή αφετηρία και κοινό προσανατολισμό. Αντίθετα, είναι απολύτως ανομοιογενείς, συχνά ετερόκλητες, ενώ μάλλον, τελούν υπό πλήρη σύγχυση!

Ουδείς αυτήν την ώρα μπορεί να προβλέψει τις κυοφορούμενες εξελίξεις στην κυβερνητική παράταξη, οι οποίες ανά πάσα στιγμήν μπορούν να πάρουν μορφή χιονοστιβάδας.

Πολύ περισότερο όταν τα αδιέξοδα στην πορεία της χώρας θα επιδενωθούν, επιφέροντας νέα μεγάλα πλήγματα στην κυβερνητική παράταξη.

Ένα από τα ενδεχόμενα, που μένουν ανοιχτά, είναι η γρήγορη προσφυγή στις εκλογές, ως αναγκαστική λύση στο εκκρεμές πολιτικό πρόβλημα.

Μαζί με την προσφυγή στις κάλπες όλο και περισσότερο συζητείται στους κύκλους του κατεστημένου, μέσα και έξω από την Ελλάδα, η «λύση» μιας κυβέρνησης ευρείας συναίνεσης με κύριους μετόχους το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

Βεβαίως, μια θετική απάντηση στην πορεία της χώρας, δεν μπορεί να προέλθει από τους κόλπους των όψιμα «δυσαρεστημένων» βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και πολύ περισσότερο από μια συναίνεση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Η διέξοδος μπορεί να είναι μόνο προς τα Αριστερά και να προκύψει από την Αριστερά.

Είναι έτοιμη η Αριστερά να δώσει τη μάχη για μια εναλλακτική πορεία της χώρας ή θα παρατηρεί, καταγγέλλοντας τις εξελίξεις και πραγματοποιώντας αγωνιστικές διαμαρτυρίες, χωρίς όμως ευρύτερη δυναμική και χωρίς στρατηγική ανατροπής.

Σήμερα όσο ποτέ γίνεται αναγκαία η συμπαράταξη όλων των αριστερών δυνάμεων ως θεμελιώδης προϋπόθεση για ένα νέο σοβαρό, υπεύθυνο, φερέγγυο, αξιόπιστο, ριζοσπαστικό ρόλο της Αριστεράς για μια προοδευτική ανατροπή στη ζωή της χώρας!

Απο:iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους