Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Στο 13% η αποδοχή του Μεσοπρόθεσμου από τους πολίτες

Σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα Οικονομικό Βαρόμετρο της εταιρείας δημοσκοπήσεων ALCO για λογαριασμό του Ελληνικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) ο δείκτης αισιοδοξίας για την οικονομία σημειώνει αρνητικό ρεκόρ ενώ η αποδοχή του πρόσφατα ψηφισθέντος από τη Βουλή Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Σταθερότητας είναι εξαιρετικά
χαμηλή στην κοινή γνώμη.
Η έρευνα δείχνει τα εξής:
 

Το 81% των ερωτηθέντων εκτιμά αρνητικά την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση έναντι 11% που την εκτιμά θετικά. Το 75% των Ελλήνων δηλώνουν απαισιόδοξοι για το μέλλον της οικονομίας ενώ το 18% δηλώνουν αισιόδοξοι. Το 71% των ερωτηθέντων δηλώνουν απαισιόδοξοι για την πορεία των οικονομικών της οικογένειάς τους ενώ το 21% δηλώνουν αισιόδοξοι.
Στο ερώτημα εάν το Μεσοπρόθεσμο θα αποδώσει ή θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ύφεση μόλις το 13% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι θα αποδώσει, το 66% θεωρούν ότι θα φέρει μεγαλύτερη ύφεση και το 21% δεν γνωρίζουν / δεν απαντούν.
Σε ερώτηση σχετικά με την λειτουργία της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό το 20% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι ο ανασχηματισμός συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία της και στη λήψη αποτελεσματικών μέτρων ενώ το 66% απαντούν αρνητικά.

Απο: zoomnews


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους