Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Με την μαμά και τον μπαμπά ζουν οι μισοί νέοι της Ευρώπης

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Εurostat το 46% των νέων, 18-34 ετών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζουν με τους γονείς τους.
Κατά την έρευνα, τα υψηλότερα ποσοστά νέων που ζουν με τους γονείς τους παρουσιάζονται σε Σλοβακία, Σλοβενία, Μάλτα, Βουλγαρία, Πορτογαλία, Πολωνία, Ιταλία και Ελλάδα και τα χαμηλότερα η Δανία, Σουηδία, Φινλανδία, Ολλανδία, Γαλλία, Βρετανία, Βέλγιο και Γερμανία.


Τα κορίτσια ανεξαρτητοποιούνται γρηγορότερα από τα αγόρια που προτιμούν την ασφάλεια αλλά και τις παροχές της οικογένειας με τα ποσοστά της συγκατοίκησης να είναι 39,4% για τα κορίτσια και 51% για τα αγόρια.

Κατ' επέκταση μόνο το 4,5% των νέων που ζουν με τους γονείς τους έχουν μια σταθερή μακρόχρονη σχέση. Κατά τα άλλα το πορτραίτο του νέου που “ξέμεινε” στο πατρικό του δεν παρουσιάζει εκπλήξεις. Το 51,1% είναι εργαζόμενοι, το 33,2% αυτοπροσδιορίζεται ως "σπουδαστές" και το 9,5% ως "άνεργοι".
Από αυτούς το υψηλότερο ποσοστό των ανέργων που εξακολουθούν να μένουν με την οικογένειά τους είναι Έλληνες, Ιταλοί, Σουηδοί και Ιρλανδοί. Αντίθετα οι Ολλανδοί, οι Αυστριακοί, οι Λεττονοί, οι Κύπριοι, οι Δανοί δεν μένουν με τους γονείς τους ούτε σε περιόδους ανεργίας.

Στη διάρκεια των σπουδών τους ζουν με τους γονείς τους οι Δανοί, οι Φινλανδοί, οι Βέλγοι, οι Σουηδοί, ενώ φεύγουν απ΄ αυτό οι Μαλτέζοι, οι Βούλγαροι, οι Πορτογάλοι, οι Έλληνες.
Άμεσο κίνδυνο φτώχειας -το να πέσει το εισόδημα τους κάτω από το 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος- νιώθουν οι ανεξαρτητοποιημένοι Δανοί, οι Ρουμάνοι, οι Έλληνες, οι  Βούλγαροι, οι Ιταλοί, οι Σουηδοί, ενώ τον ίδιο κίνδυνο ατενίζουν επίσης οι Ρουμάνοι, Πολωνοί, Έλληνες, Λεττονοί, Βούλγαροι που ζουν στο πατρικό τους. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους