Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Το πασόκ ν’αλλάξει όνομα...

Γράφει ο Βασίλης Αϊβάτσης

Το πασόκ το δεξιό, διέγραψε τ’αριστερό, όμως η ταμπέλα του ακόμα γράφει, κίνημα σοσιαλιστικό. Σοσιαλιστικό στα ελληνικά, σημαίνει κοινωνικό, σημαίνει πρόγραμμα κοινωνικής δικαιοσύνης το οποίο πρέπει να είναι η βάση του προγράμματος διακυβέρνησης μιας χώρας. Κράτος χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη δεν μπορεί να λέγεται κράτος δικαίου. Και προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, δεν σας κάνω μάθημα πολιτικών επιστημών, απλά σας υπενθυμίζω αυτά που λέγατε εσείς οι ίδιοι παλιά, κύριοι του πασόκ, οι επάνω και οι κάτω.



Αυτό εννοούσατε εκσυγχρονισμό? την μετατροπή της κοινωνικής δικαιοσύνης σε...

κοινωνική αλληλεγγύη δηλ. την υιοθέτηση του προγράμματος της δεξιάς, με συσσίτια και κοινωνικά παντοπωλεία που σημαίνει να σε καταντήσω φτωχό, να σου δίνω ελεημοσύνη για να μου λες και ευχαριστώ? να δουλεύεις όπως και όσο θέλω εγώ, για να πάρεις φιλοδώρημα? Εκσυγχρονισμός στις αρχές, τους στόχους και την ιδεολογία ενός κόμματος, δεν υπάρχει. Εκσυγχρονισμός μπορεί να γίνει μόνο στις μεθόδους που θα χρησιμοποιηθούν για την επίτευξη των στόχων.

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν, πληγώσατε βαριά τον μισθωτό εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα. Η μείωση του βασικού μισθού χωρίς να ληφθεί υπόψιν το κόστος ζωής και η εξίσωσή του με το ενοίκιο μιας κατοικίας, είναι έγκλημα, η φορολογία με έμμεσους φόρους είναι έγκλημα, όπως έγκλημα είναι και μια σειρά άλλων νομοθετημάτων της άδικης κατανομής των βαρών, των δικαιωμάτων και των προνομίων που δημιούργησαν τεράστιο έλλειμμα στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς των εργαζομένων προκαλώντας αγανάκτηση και οργή.


Έχετε το δικαίωμα και προφανώς και την εσωκομματική δύναμη να κάνετε ότι αλλαγές θέλετε. Δεν έχετε όμως κανένα δικαίωμα να αποκαλείτε το κόμμα σας σοσιαλιστικό ούτε και να απευθυνθείτε πλέον στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Δεκάδες μηνύματα, στάλθηκαν δεκάδες φορές από τον λαό που σας πίστεψε, όλα πήγαν στον κάλαθο των αχρήστων, μαζί με τα δικά σας συνθήματα. 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους