Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ''ΕΕΚ''

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
 

Όχι σε όλα! Όχι σε όλους!
Λακέδες της EE, του ΔΝΤ, του κεφαλαίου, πάρτε το Μνημόνιο και φύγετε από δω!
Όχι στο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας- Όχι στο ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ
 

Όλη η εξουσία στους εργάτες!
 

Στις 12 Φεβρουαρίου 199 βουλευτές, μια φούχτα αστών πολιτικάντηδων του ΠΑΣΟΚ, της Δεξιάς, μαζί με δυο
δηλωμένους φασίστες, την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες λαού διαδήλωνε και συγκρούονταν με τις δυνάμεις καταστολής,

 
είπαν για άλλη μια φορά «ναι σε όλα» τα λαοκτόνα φιρμάνια και χαράτσια των διεθνών τοκογλύφων, του ΔΝΤ και της EE, του διεθνούς και ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου που πρακτορεύει η κυβέρνηση του Παπαδήμ(ι)ου.
To PSI που συμφώνησαν στην πραγματικότητα θα κουρέψει τους μισθούς, τις συντάξεις, τις δουλειές και τελικά την ίδια μας την ζωή. Η νέα δανειακή σύμβαση που υπογράψανε βάζει ενέχυρο την ζωή μας για να πληρώσουν τους τοκογλύφους. Τα δάνεια θα πάνε σε ένα ταμείο στο οποίο θα προστεθούν τα χρήματα από τις αποκρατικοποιήσεις και τα χαράτσια, για να πληρώνεται το τοκογλυφικό χρέος και αν περισσεύουν λεφτά θα πληρώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις.
Στις αποκρατικοποιήσεις που προωθούν, πρώτη - πρώτη αναφέρεται η ΛΑΡΚΟ. Σε όλες τις ξένες και ελληνικές
οικονομικές εφημερίδες προβάλεται η θέληση τους για πώληση της εταιρείας. Οι συζητήσεις της κυβέρνησης, με μεγάλους χρηματιστηριακούς κύκλους και πολυεθνικές εταιρίες, για την εξαγορά της εταιρείας, είναι πολύ προχωρημένες και αν δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τώρα αυτό οφείλεται σε δύο λόγους. Στην προσπάθεια να εξαγοραστεί σε εξευτελιστικό τίμημα αλλά κυρίως πριν το ξεπούλημα η κυβέρνηση να εκκαθαρίσει την εταιρεία.
Δηλαδή να περικόψει τους μισθούς τα επιδόματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων καθώς και να ελλατώσει τις
θέσεις εργασίας, ώστε στην συνέχεια οι μεγαλοκαρχαρίες να έχουν εξασφαλισμένα τα υπερκέρδη τους.
Σημαντικοί τομείς της οικονομίας θα βρίσκονται κάτω από τον έλεγχο των επιτρόπων των διεθνών τοκογλύφων της Μέρκελ και του Σαρκοζύ. Στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων, φυσικά ο έλεγχος και η εποπτεία είναι τελείως ασφυκτικός. Στην πραγματικότητα αυτοί που θα καθορίσουν την τιμή και τους όρους της εξαγοράς θα είναι συγχρόνως και οι εκπρόσωποι των αγοραστών! Το ξεπούλημα θα είναι η άμεση συνέπεια.
Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση οι εργατοπατέρες λένε στους εργάτες ότι δεν είναι ώρα για δράση και αγώνες αλλά για συνδιαλλαγή, για καταφυγή σε δικαστήρια, δίνοντας πολύτιμο χρόνο στα αφεντικά και την κυβέρνηση να οργανώσουν την επίθεση τους. Φυσικά όταν έρθει η καταστροφή με κροκοδείλια δάκρυα θα λένε «Συνάδελφοι τι να κάνουμε τώρα; Ας αποδεχτούμε τα τετελεσμένα.»
Ας μην αφήσουμε, λοιπόν, τους γραφειοκράτες κι εργατοπατέρες να συνεχίσουν να καθυστερούν ή και να μποϋκοτάρουν τις επόμενες κινητοποιήσεις. Την λύση δεν θα την δώσουν τα αλυσβερίσια με τα αφεντικά και οι εκλογές αλλά η άμεση οργάνωση και νικηφόρα διεξαγωγή μιας Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας μέχρι να πέσουν οι Παπαδήμ(ι)οι κι οι επίδοξοι διάδοχοι τους, για να ανοίξει ο δρόμος και να πάρουν στα χέρια τους οι εργάτες την εξουσία και την ζωή τους.
Οι εργαζόμενοι κι άνεργοι δεν θα κάτσουν να τους σφάξουν με την χαντζάρα του νέου Μνημονίου. Αρκετά μας ρούφηξαν το αίμα! Την χρεοκοπία του δικού τους συστήματος να την πληρώσουν οι ίδιοι οι κεφαλαιοκράτες. Καμιά περικοπή σε μισθούς, συντάξεις, δουλειές- αποκατάσταση της αγοραστικής ικανότητας με γενναίες αυξήσεις. Άμεση και μονομερής διαγραφή όλου του χρέους! Εθνικοποίηση των τραπεζών κι όλων των ΔΕΚΟ και στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων ή επιχειρήσεων που κλείνουν ή απολύουν, κάτω από εργατικό έλεγχο, χωρίς αποζημίωση στους μεγαλοκαρχαρίες!



ΕΕΚ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους