Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Λαϊκή Συσπείρωση: Ακόμη μια επιχείρηση αποπροσανατολισμού των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ σε εξέλιξη.


Ακόμη μια φορά η κυβέρνηση, η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ και οι εργατοπατέρες του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ προσπαθούν να παρασύρουν τους εργαζόμενους σε ανώδυνα γι’ αυτόύς και την πολιτική τους μονοπάτια.
Ενώ η κυβέρνηση,ο ΤΑΙΠΕΔ και η Διοίκηση της Επιχείρησης προωθούν την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, προσλαμβάνουν μερικούς εργαζόμενους στις εργολαβίες, που - φυσικά - δεν είναι μόνιμοι και έχουν περιορισμένα δικαιώματα και απολαβές, για να δημιουργήσουν ψεύτικο κλίμα ευφορίας και να διευκολύνουν την πώληση της επιχείρησης, που τάχα θα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας...





Θέλουν να μπερδέψουν τους εργαζόμενους για την πραγματική κατάσταση και να τους εμπλέξουν σε διαπραγματεύσεις ακόμα και σε μεταξύ τους καυγάδες για τον τόπο κατοικίας αυτών που θα προσληφθούν. Δηλαδή, πόσοι θα είναι από την Λάρυμνα, το Μαρτίνο την Μαλεσίνα ή την Αταλάντη.
Στην ίδια απαράδεκτη λογική φαίνεται να κινείται η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου που αποδέχεται την σαλαμοποίηση της ΛΑΡΚΟ και εγκρίνει μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων σε θυγατρικές της που εξασφαλίζουν ερευνητικές γεωτρήσεις και μονάδα φωτοβολταικών τόξων.
Το Κ.Κ.Ε με αίσθημα ευθύνης απευθύνεται στον λαό της περιοχής και τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ ζητώντας τους να μην παρασυρθούν. Να μην αποπροσανατολισθούν.
Να μείνουν συσπειρωμένοι στα αιτήματα τους :
  • Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ
  • Προσλήψεις μόνιμων εργαζομένων από την ίδια την εταιρεία, που πρέπει να απορροφήσει και αυτούς που δουλεύουν στις εργολαβίες.
  • Η ΛΑΡΚΟ μπορεί να ζήσει και να αναπτυχθεί στα πλαίσια ενός ενιαίου αποκλειστικά δημόσιου φορέα που θα αξιοποιεί τον ορυκτό πλούτο της Χώρας σε όφελος του λαού και όχι των μονοπωλίων. Μακριά από την Ε.Ε και κυβερνήσεις που υπηρετούν το κεφάλαιο.
Σας καλούμε να καταδικάσετε αποφασιστικά την επιχείρηση του αποπροσανατολισμού που χρησιμοποιεί το καρώτο των προσλήψεων ποντάροντας στην δυστυχία και την αγωνία χιλιάδων ανέργων γύρω μας. Σήμερα τις υπόσχονται ή τις δίνουν και αύριο τις παίρνουν πίσω.
Προσλήψεις περισσότερες και μόνιμες, με πλήρη δικαιώματα μπορούν να γίνουν μόνο από την ΛΑΡΚΟ, που θα είναι λαϊκή περιουσία και θα λειτουργεί αντιμονοπωλιακά.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους