Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Τα 4 μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ


Τρία ορυχεία που δίνουν την πρώτη ύλη για την παραγωγή σιδηρονικελίου και ένα ορυχείο λιγνίτη, για να δουλέψουν τα καμίνια στην πρώτη φάση επεξεργασίας του μεταλλεύματος, εκμεταλλεύεται η ΛΑΡΚΟ: 






* Τα Μεταλλεία Αγίου Ιωάννη, τα οποία βρίσκονται στο Νέο Κόκκινο του Νομού Βοιωτίας, 7 χιλιόμετρα από το Μεταλλουργικό Εργοστάσιο της Λάρυμνας. Η ετήσια παραγωγή μετά το μαγνητικό διαχωρισμό ανέρχεται σε 700.000 τόνους μεταλλεύματος περιεκτικότητας σε νικέλιο 1,05-1,1%.






* Τα Μεταλλεία Καστοριάς, τα οποία βρίσκονται κοντά στα αλβανικά σύνορα. Είναι τρία μεταλλεία στην περιοχή αυτή, αλλά το ένα λειτουργεί μόνον καλοκαίρι. Η ετήσια παραγωγή τους ανέρχεται περίπου σε 300.000 τόνους μετάλλευμα υψηλής περιεκτικότητας σε νικέλιο. 






* Το Μεταλλείο της Εύβοιας, με υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο που αποτελεί το 55% του μεταλλεύματος στο μεταλλουργικό μείγμα της ΛΑΡΚΟ. 







* Το Λιγνιτωρυχείο Σερβίων, το οποίο βρίσκεται στα Σέρβια του νομού Κοζάνης. Η ετήσια παραγωγή του κυμαίνεται περίπου στους 250.000-300.000 τόνους λιγνίτη, ανάλογα με τις ανάγκες της εταιρείας. 





Απο: enet.gr 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους