Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016

Εκβιάζει με απολύσεις και περικοπές η ΛΑΡΚΟ

Στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:                                        

Aπο: rizospastis.gr
Σε ανοιχτό εκβιασμό καταφεύγει, για άλλη μια φορά, η εργοδοσία της ΛΑΡΚΟ, στη μετοχική σύνθεση της οποίας συμμετέχει το Δημόσιο. Οι άλλοι δυο μεγαλομέτοχοι της εταιρείας είναι η ΔΕΗ και η Εθνική Τράπεζα. Με πρόσχημα την έλλειψη ρευστότητας, η εταιρεία, σε πρόσφατη ενημέρωση που έκανε στους εκπροσώπους των σωματείων, ζήτησε να αποδεχτούν μείωση των μισθών κατά 20% (κατάργηση επιδόματος παραγωγής) και έναν αριθμό απολύσεων, γιατί διαφορετικά θα προχωρήσει σε σταμάτημα της παραγωγής και μαζική μείωση του προσωπικού ή διαθεσιμότητες. 
Δηλαδή, εκβιάζει τους εργάτες να διαλέξουν μεταξύ «Σκύλλας» και «Χάρυβδης», για να διατηρήσει η επιχείρηση την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία της. 
Θυμίζουμε ότι η ΛΑΡΚΟ είναι o μεγαλύτερος παραγωγός σιδηρονικελίου στην Ευρώπη και ένας από τους πέντε μεγαλύτερους παραγωγούς παγκοσμίως. 
Δραστηριοποιείται σε επτά νομούς της χώρας και απασχολεί 1.200 άμεσα και 1.500 έμμεσα εργαζόμενους, μέσω των εργολάβων. 
Το σύνολο της παραγωγής της εταιρείας αντιστοιχεί περίπου στο 2% της παγκόσμιας παραγωγής και εξάγεται με τη μορφή κράματος σιδηρονικελίου στις ευρωπαϊκές βιομηχανίες ανοξείδωτου χάλυβα. 
Η μονάδα μεταλλουργίας βρίσκεται στη Λάρυμνα της Φθιώτιδος.


Aπο: rizospastis.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους