Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

«Πάγωσαν» τέσσερις προσλήψεις που επιχειρήθηκαν στην Λάρκο

 Απο: eviawelle.gr

- Ασφυκτικές πιέσεις στο παρασκήνιο από τους δανειστές για αποκρατικοποίησή της.

Παρά το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι ειδικοί περί της οικονομίας υιοθετούν την άποψη ότι προκειμένου να επιτευχθούν επενδύσεις στην χώρα, και ειδικότερα από μεγάλους επιχειρηματικούς οίκους, των αποκρατικοποιήσεων των ΔΕΚΟ αλλά και εταιριών οι οποίες αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα και βρίσκονται κάτω από την αιγίδα του δημοσίου.






Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι και η εταιρία Λάρκο η οποία τα τελευταία χρόνια έχει περιέλθει σε πλήρη οικονομική περιδίνηση, λόγω του κόστους εξόρυξης του νικελίου σε σχέση με την τιμή πώλησης και παράλληλα λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει στα οικονομικά της δεδομένα σε σχέση με την ΔΕΗ. Αλλά και σύμφωνα με την Ε.Ε σε παράνομη χρηματοδότηση που έλαβε ύψους 136.000.000 ευρώ χρήματα τα οποία η Ε.Ε. ζητάει πίσω από το ελληνικό κράτος.
Παρά λοιπόν τις απόψεις των εξειδικευμένων της οικονομίας συνδικαλιστές και εργαζόμενοι ή τουλάχιστον τμήμα των συνδικαλιστών δεν συμφωνούν με την οποιαδήποτε εξέλιξη πώλησης της εταιρίας ή για να είμαστε ορθοί, με τον τρόπο τον οποίον υπήρξε σχεδιασμός πώλησης της Λάρκο σε «κομμάτια».
Παρά λοιπόν τα όσα οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει η εταιρία πάγιο αίτημα παραμένει οι προσλήψεις σε αυτή την στιγμή που τα οικονομικά της δεδομένα, έτσι όπως έχουν εξελιχθεί, δεν το επιτρέπουν.
Πριν ένα μήνα περίπου επιχειρήθηκαν τέσσερις προσλήψεις στο εργοτάξιο της Εύβοιας, οι οποίες όμως και παρά τις αφόρητες πιέσεις που ασκήθηκαν προς την διοίκησή του δεν προχώρησαν.
Στην πραγματικότητα ζητήθηκαν οχτώ προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, επιχειρήθηκαν οι τέσσερις αλλά λόγω του γεγονότος ότι η εταιρία βρίσκεται σε πλήρη ασφυκτικό κλοιό των δανειστών, καθώς έχει στοχοποιηθεί λόγω των παράνομων χρηματοδοτήσεων που έλαβε, η κυβέρνηση και κατ’ επέκταση η διοίκηση της εταιρίας δεν προχώρησε στις προσλήψεις αυτές και «πάγωσε» το οποιοδήποτε αίτημα τουλάχιστον για το εγγύς μέλλον.
Τέλος παρά τις διαβεβαιώσεις που έδωσε πρόσφατα προς τους εργαζόμενους πρωτίστως και τους συνδικαλιστές ο υπουργός κος Σταθάκης δεν είναι λίγοι οι οικονομικοί και επιχειρηματικοί κύκλοι ότι η εταιρία τους επόμενους μήνες θα βρεθεί σε ασφυκτικό κλοιό πιέσεων ως προς την κυβέρνηση ώστε η εταιρία δρομολογημένα και παρά τα όσα επίσημα λέγονται, να οδεύσει προς πλήρη αποκρατικοποίηση-ιδιωτικοποίηση παρά τις αντιστάσεις που υπάρχουν τόσο από κυβερνητικά στελέχη όσο και από συνδικαλιστές και εργαζόμενους.
Τα σενάρια τα οποία ακούγονται στο παρασκήνιο είναι πολλά για τον τρόπο που θα συμβεί αυτό και μένει να δούμε πως θα εξελιχθούν τα δεδομένα τα οποία θα προκύψουν, και τι επιπτώσεις θα έχουν στην τοπική κοινωνία του Δήμου μας καθώς ένα σημαντικό κομμάτι των εργαζομένων της εταιρίας, η μεγάλη πλειοψηφία δηλαδή, έχουν εντοπιότητα στον Δήμο μας.


Απο: eviawelle.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους