Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Ε.Α.Κ. ΛΑΡΚΟ - Φαίνεται καθαρά ότι οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν τα λάθη...

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:
ΕΝΩΤΙΚΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ - ΛΑΡΚΟ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,                            4/8/2017

                                           

Δυστυχώς όπως πολύ καλά γνωρίζουμε όλοι μας αλλά και ύστερα από τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της βουλής στις 28  Ιουλίου 2017 φαίνεται καθαρά ότι οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν τα λάθη και το φαγοπότι προηγουμένων Διοικήσεων – Κυβερνήσεων. Τώρα όπως φαίνεται αυτά τελειώνουν.  Η αρχή έγινε με τη μείωση της τιμής του ηλεκτρικού  ρεύματος. Και έπεται συνέχεια ώστε να λυθούν όλα τα προβλήματα που άφησαν πίσω τους  οι διοικήσεις ΘΑΝΑΣΟΥΛΑ-ΔΟΥΚΑ  με την ανοχή φυσικά των συνδικαλιστών  της ΔΑΚΕ. 





 

Η παράταξη  μας  είχε επαφές και συζητήσεις όλες αυτές τις ημέρες με στελέχη και υπουργούς της κυβέρνησης όπως και κατά το διήμερο του Περιφερειακού Συνεδρίου στην Λαμία στο οποίο κατέθεσε ερωτήσεις και τις παρακάτω προτάσεις για :



·                          Τις κρατικές ενισχύσεις (εκκρεμεί απόφαση) για την ΛΑΡΚΟ

·                          Την παλαιά ΛΑΡΚΟ

·                          Το άνοιγμα του θέματος της κατρακύλας του εργοστασίου από την εποχή Θανάσουλα  όπου απαξίωσαν εσκεμμένα την ΛΑΡΚΟ ώστε να πληρώσουν οι υπεύθυνοι.

·                          Τον έλεγχο για όσους έχουν βγάλει παράνομα χρήμα από τη ΛΑΡΚΟ ( π.χ προμήθειες), το  άνοιγμα των λογαριασμών, για να πληρώσουν οι υπεύθυνοι (να γίνει έλεγχος από το 2000).

·                          Την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου και στην περιοχή της ΛΑΡΚΟ ώστε και η ΛΑΡΚΟ να εκμεταλλευτεί το φυσικό αέριο (μονάδα παραγωγής ηλ. ρεύματος – αντικατάσταση στερεών καυσίμων).

·                          Την κατασκευή πελλετάδικου έτσι ώστε η σκόνη με περιεκτικότητα  Ni 1.20-1.30 μ.ο. να τροφοδοτηθεί πάλι στην παραγωγή.

·                          Την εκμετάλλευση από την ΛΑΡΚΟ όλων των υποπροϊόντων που παράγει (σκουριά, Η/Κ, αμμοβολή)

·                          Την αναβάθμιση του υπάρχοντος λιμένα για μπορούν να προσεγγίζουν μεγάλα πλοία μεταφοράς.

·                          Την αντικατάσταση της υπάρχουσας μονάδας οξυγόνου με νέα μονάδα.



Αυτές τις βασικές προτάσεις μας που καταθέσαμε θα εμπλουτίσουμε και θα αναδείξουμε, μαζί και με άλλες που επεξεργαζόμαστε, στην πορεία των συζητήσεων που αναγκαστικά πρέπει να ανοίξουν σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Η  απάντηση της κυβέρνησης για τα ζητήματα που θέσαμε ήταν η εξής: Αναμένουμε μέχρι τον Σεπτέμβριο την απόφαση της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις η οποία πιστεύουμε ότι θα είναι ένα πρόστιμο που θα αναλάβει να αποπληρώσει η Κυβέρνηση ώστε να απελευθερωθεί η ΛΑΡΚΟ για να μπορέσει να εκμεταλλευτεί τα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Ακούσαμε όλοι επίσης τη δέσμευση του Πρωθυπουργού στη Λαμία ότι προτεραιότητα είναι η προστασία του Δημόσιου χαρακτήρα της ΛΑΡΚΟ και κατόπιν όλοι μαζί Κυβέρνηση, Διοίκηση και Εργαζόμενοι να βρούμε λύση για την ΛΑΡΚΟ.  Καλούμε και εμείς όλες τις παρατάξεις που έχουν προτάσεις να τις καταθέσουν για να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,


Εδώ και πολλούς μήνες παρατηρούμε ότι οι κεφαλές του εργοστασίου Λάρυμνας αδυνατούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Παρατηρούμε νοσηρά φαινόμενα που δείχνουν ότι κανένας υπεύθυνος δεν νοιάζεται για το μέλλον του εργοστασίου.

·  Κάθε μηχανικός – προϊστάμενος- τμηματάρχης κλπ κάνει ότι θέλει χωρίς να υπάρχει κεντρική κατεύθυνση και λογοδοσία.

·  Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση Διευθυντή του εργοστασίου που δίνει το παρών στο εργοστάσιο όποτε θέλει, αλλά….και τότε κάνει πολιτική και όχι την δουλειά του. Έχει διαχωρίσει τους μηχανικούς σε κατηγορίες. Σε κάποιους κάνει παρατήρηση ενώ σε άλλους όχι . Αποτέλεσμα όλης αυτής της κατάστασης είναι ο καθένας να κάνει ότι καταλαβαίνει, χωρίς σχεδιασμό.

·  Η κατάσταση είναι οριακή και έχουν γίνει αρκετές ζημιές στο εργοστάσιο με αποκορύφωμα σε μία διακοπή ρεύματος να μην δουλέψουν οι εφεδρικές αντλίες στα Η/Κ  με κίνδυνο τρυπήματος. Και όμως δεν άνοιξε μύτη!

·  Στην ετοιμότητα  καλούνται για ζημιές και ορισμένοι απλά αδιαφορούν. Δεν μπαίνουν καν στον κόπο να δούνε την ζημιά.

·  Πριν λίγες ημέρες ο προϊστάμενος  αποθήκης δεν έδινε το μεταφορικό μέσο που του έχει διαθέσει η ΛΑΡΚΟ για να μεταφέρει ο φύλακας ανταλλακτικό από την Αθήνα για το καδοφόρο όχημα. Το αποτέλεσμα ήταν η εταιρία να πληρώνει υπερωρίες σε γερανιστές  μέχρι να φτιαχτεί το καδοφόρο γιατί ο συγκεκριμένος προϊστάμενος νομίζει ότι έφερε το όχημα από το σπίτι του. Να τον χαίρεστε κ.κ. Διευθυντές!

·  Άλλο περιστατικό. Λίγες ημέρες πριν, έβαλαν μόνιμο χειριστή  μηχανημάτων να δουλέψει για 8 ώρες φορτωτή  εργολάβου, μπράβο σας και εις ανώτερα!

Καλούμε για μια φορά ακόμη την κεντρική Διοίκηση, Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο όπως επίσης και τους πολιτικούς προϊσταμένους τους να δώσουν λύση γιατί όπως πάει η κατάσταση θα κλείσει το εργοστάσιο. Όσα χρήματα και να βρει η ΛΑΡΚΟ, αν οι επικεφαλής δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους θα τελειώσουμε όλοι μαζί. Σταματήστε να κοιτάτε «κουμπαριές» και άλλες εκδουλεύσεις. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να κλείσετε το μαγαζί!

Δεν μας ενδιαφέρει τι πιστεύει πολιτικά ο καθένας, αυτό που θέλουμε είναι να δουλέψει σωστά και αποδοτικά το εργοστάσιο και για να γίνει αυτό θα πρέπει όλοι να προσφέρουν τα μέγιστα σε όποια θέση και αν βρίσκονται.


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, 
 

Για ότι νεότερο προκύψει  θα σας ενημερώσουμε μέσω ανακοίνωσης.


Υ.Γ:  Άλλη φορά δεν θα ανεχτούμε να γίνει συνέλευση χωρίς τις νόμιμες καταστατικές διαδικασίες απαρτίας. Είναι υποχρεωμένη η γραμματέας να γράφει ονόματα και οι εργαζόμενοι να υπογράφουν και μόνο όταν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός εργαζομένων να ξεκινάει η συνέλευση.



         ΜΕ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ       



                           Ε.Α.Κ. ΛΑΡΚΟ





2 σχόλια:

  1. ΑΦΗΣΤΕ ΟΥΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑΤΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΖΑΠΑ ΘΑ ΠΑΙΔΕΥΤΕΙΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΙΔΙΩΤΗΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕΙΡΑ ΚΑΚΩΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟ ΚΡΑΤΑ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΥΑΛΟ ΟΛΟΙ ΣΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΣΙΝΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΗΡΑΝ ΠΟΔΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΦΕΡΕ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΞΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΠΑΝΤΩΣ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΕΧΕΤΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΚΕΙΤΕ ΣΩΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ...

      Διαγραφή

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους