Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Η λύση που προωθείται, κινείται σε τρεις άξονες...

Αναδημοσίευση απο το  tvstar.gr

Θα έχει την τύχη της Χαλυβουργικής η ΛΑΡΚΟ;  (video)

Ως «τελευταία ευκαιρία για την ΛΑΡΚΟ» χαρακτηρίζει η ΔΕΗ την προθεσμία έως την 1η Ιανουαρίου 2019 πριν παύσει να την εκπροσωπεί.
Εκτιμάται ότι τα χρέη της ΛΑΡΚΟ ανέρχονται περίπου σε 280 εκατ. ευρώ. Όπως είναι γνωστό η παροχή ενέργειας στην Χαλυβουργική διεκόπη για χρέος ύψους 31,8 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, είχε στις 12 Δεκεμβρίου συναντήσεις με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από Φθιώτιδα, Εύβοια Καστοριά και Βοιωτίας...






 καθώς και με εκπροσώπους σωματείων εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, αναζητώντας τρόπους αντιμετώπισης του άμεσου κινδύνου διακοπής λειτουργίας του εργοστασίου.
Η πορεία της τιμής του νικελίου υπήρξε χειρότερη των προβλέψεων, η εταιρεία καταγράφει ζημιές και συσσωρεύει νέες οφειλές προς τη ΔΕΗ, που δικαιούται να προχωρήσει σε άρση της εκπροσώπησης.

«Η λύση που προωθείται , κινείται σε τρεις άξονες» ανέφερε ο κ.Σταθάκης «Πρώτον, να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την υπογραφή νέας σύμβασης μεταξύ ΔΕΗ και ΛΑΡΚΟ.
Δεύτερον, η ΛΑΡΚΟ να προσαρμόσει το επίπεδο παραγωγής σε χαμηλότερα επίπεδα που υπαγορεύουν οι χαμηλές τιμές του νικελίου, να μεταβιβάσει πρόσθετες χρηματο-ροές της στη ΔΕΗ και να προχωρήσει σε εξορθολογισμό του μισθολογικού κόστους.


Τρίτον, η ΔΕΗ να αποδεχθεί οι συνέπειες της άρσης εκπροσώπησης να μετατεθούν για την έναρξη του νέου έτους». «Έρχεται μια κρίσιμη περίοδος για τη ΛΑΡΚΟ» δήλωσε μέσα από τα αναλυτικά γεγονότα του Star K.E. ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Μιχελής.

Απο:  tvstar.gr














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους