Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΡΚΟ - ΕΚΤΑΚΤΗ Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 07/2/2019

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ

ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ
ΑΡ. ΕΓΚΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 106/84
ΑΡ. ΤΗΛ.: 2233041403 /44437
ΑΡ.ΦΑΞ: 2233041164
somatiolarcosel@gmail.com
ΑΡ.ΠΡΩΤ.:- 28- ΛΑΡΥΜΝΑ: 01-02-2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ την Πέμπτη 07/02/2019 στις 10.00 στο Κινηματογράφο ΙΛΙΟΝ για ενημέρωση όλων των εργαζομένων.

Συναδέλισσες – Συνάδελφοι,

Την Πέμπτη 31/01/2019 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου με κύριο θέμα την εκτίμηση της «νέας συμφωνίας» μεταξύ ΛΑΡΚΟ και ΔΕΗ.

Κοινή εκτίμηση όλων των συνδικαλιστών είναι ότι αυτή η συμφωνία είναι το μέσο που θα οδηγήσει στον αντικειμενικό οικονομικό στραγγαλισμό της ΛΑΡΚΟ και στην παραπέρα υπερχρέωση της. 




 

Είναι πλέον ορατό ότι η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που πήρε τη ΛΑΡΚΟ στο «δρόμο» της εκποίησης από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όχι μόνο δεν σταμάτησε αυτή την πορεία όπως είχε υποσχεθεί, αλλά έκανε ουσιαστικά βήματα στον ίδιο «δρόμο».

Η νέα σύμβαση μεταξύ ΛΑΡΚΟ και ΔΕΗ είναι το κύριο και ένα από τα τελευταία βήματα για να έρθει η εκποίηση της ΛΑΡΚΟ, όπως έχει σχεδιάσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να εξυπηρετηθούν μεγάλα ντόπια και ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Κάτω από αυτές τις νέες εξελίξεις προκηρύσσουμε ΕΚΤΑΚΤΗ Γενική Συνέλευση για την Πέμπτη 07/02/2019 στις 10.00 στο Κινηματογράφο ΙΛΙΟΝ. Για ενημέρωση όλων των εργαζομένων σε ότι αφορά τις νέες εξελίξεις αλλά και την Επ.Σ.Σ.Ε., τις συγχωνεύσεις, το σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι ,

Αν δεν ανατρέψουμε την απόφαση της συρρίκνωσης της Παραγωγής το «μάρμαρο» θα το πληρώσουμε αποκλειστικά και μόνο οι εργαζόμενοι με τις οικογένειες μας με:
  1. Μείωση των αποδοχών μας.
  2. Διαθεσιμότητες ή απολύσεις.
  3. Η ΛΑΡΚΟ με αυτούς τους ρυθμούς παραγωγής, αντικειμενικά, εφόσον μας αφήσει κάποια στιγμή και απλήρωτους, θα πτωχεύσει.

Το Δ.Σ του Σωματείου μας την Δευτέρα 04/02/2019 θα έρθει σε συντονισμό με τα άλλα Σωματεία για κλιμάκωση του αγώνα και αξιοποίηση διαφόρων μορφών για να αναδείξουμε τους πραγματικούς υπεύθυνους σε πολιτικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Θα αξιοποιήσουμε όλες της μορφές πάλης για να ξεσκεπάσουμε το συνειδητό πολιτικό αλλά και επιχειρησιακό σχέδιο εκποίησης του ορυκτού πλούτου.

Σε αυτόν τον αγώνα θα πρέπει να είναι παρόντες όλοι οι εργαζόμενοι.

Δεν θα τους περάσει.

Δεν υποχωρούμε στα δίκαια αιτήματα μας. Διεκδικούμε:

  • Να σταματήσει η απαξίωση, να ανακληθεί η απόφαση συρρίκνωσης της παραγωγής, να μην ιδιωτικοποιηθεί – εκποιηθεί παραπέρα η ΛΑΡΚΟ.
  • Εκσυγχρονισμό της ΛΑΡΚΟ, ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
  • Κατάργηση του σκλαβοπάζαρου όλων των εργολαβιών και υπογραφή Επ.Σ.Σ.Ε.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ Γ.Σ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



Α. ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ      Π. ΠΟΛΙΤΗΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους