Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

Οι εργαζόμενοι της Μινέρβα –συσπειρωμένοι στο ταξικό συνδικάτο τους- με απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης, δηλώνουμε την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση μας στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Ο αγώνας που δίνουν οι συνάδελφοι για να μην εκποιηθεί η εταιρεία, για το δικαίωμα στο μεροκάματο, τους σύγχρονους όρους υγιεινής και ασφάλειας, την αξιοπρεπή δουλειά που απαντάει στις ανάγκες τους, είναι αγώνας που ξεπερνάει τα στενά επιχειρησιακά και γεωγραφικά όρια της.





Ο αγώνας αυτός πρέπει να διαπεράσει όλους τους κλάδους με τα ιδιαίτερα προβλήματα τους, οι εργαζόμενοι των οποίων έχουν καθήκον να αντισταθούν και να βροντοφωνάξουν ενάντια στη συνεχή αντιλαϊκή πολιτική που τους τσακίζει τη ζωή.
Είναι η ίδια πολιτική της σημερινής κυβέρνησης -συνέχεια όλων των προηγούμενων- που συνειδητά απαξίωσε και απαξιώνει βιομηχανίες που έχουν στρατηγική σημασία για την ανάπτυξη και την ευημερία του λαού και του τόπου. Ένα έγκλημα προμελετημένο και σχεδιασμένο, προκειμένου να παραδώσουν βορά τον πλούτο του ελληνικού λαού, στα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών. Την ίδια ώρα δε διστάζουν να θυσιάζουν τα καλύτερα παιδιά του, πατώντας πάνω στον εργασιακό μεσαίωνα και στο άθλιο μισθολογικό περιβάλλον που έχουν διαμορφώσει, με μοναδικό σκοπό να αυγαταίνουν τα κέρδη «των στρατηγικών επενδυτών».
Οι συμβιβασμένες εργοδοτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες, ρίχνουν νερό στο μύλο των σχεδίων αυτών, καλλιεργώντας τόσα χρόνια αυταπάτες στους εργαζόμενους στο όνομα του κοινωνικού εταιρισμού και της συναίνεσης.
Τιμώντας τους δεσμούς που μας συνδέουν με τους συναδέλφους της ΛΑΡΚΟ, εκφράζουμε την ταξική μας αλληλεγγύη συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν στις 25 Γενάρη 11πμ στην Ομόνοια και παλεύουμε μαζί τους για:
  • Να μην προχωρήσουν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς για όλους - Καμία απόλυση εργαζομένου – Κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών -Να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού για να στελεχωθούν όλες οι μονάδες που απαιτείται.
  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας στο χώρο εργασίας. Να μην θρηνήσουμε άλλο νεκρό συνάδελφο ή τραυματισμό.
  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία του εργοστασίου και των υπόλοιπων μονάδων της ΛΑΡΚΟ.
  • Ενιαίο φορέα αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων
Η Γενική Συνέλευση των εργαζόμενων στη ΜΙΝΕΡΒΑ Α.Ε

23/01/2020




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους