Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ - Aκύρωση των σχεδίων εκποίησης της και παράλληλη κρατική χρηματοδότηση για να διασφαλιστεί η λειτουργία της...

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:
Αρ. Πρωτ. -01- ΛΑΡΚΟ 04/01/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Ως συνέχεια της σύσκεψης που πραγματοποιήσαμε και των αποφάσεων που πήραμε «ενάντια στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ», στις 8 Δεκεμβρίου 2019 στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Φθιώτιδας, όπου εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους και συμμετείχαν πάνω από 120 φορείς.

Σας καλούμε, να προετοιμάσετε τα μέλη σας για τη συμμετοχή και την έκφραση αλληλεγγύης στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα Σάββατο 25 Γενάρη 2020. Το κάλεσμα και τα υλικά που θα αξιοποιηθούν για την ενημέρωση των μελών σας, θα σας σταλούν αμέσως μετά το «συντονιστικό» που θα πραγματοποιήσουν όλα τα σωματεία που δραστηριοποιούνται στη ΛΑΡΚΟ στις 7 Γενάρη. Εκεί θα αποφασιστεί και θα ανακοινωθεί η ακριβής ώρα και τοποθεσία του συλλαλητηρίου.






Η κατάσταση για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και για τη γύρω περιοχή που δραστηριοποιείται αυτή, από την ημέρα της σύσκεψης έως και σήμερα, μέσα σε ένα μήνα, οξύνθηκε προς το χειρότερο.  Οι εργαζόμενοι μέσα στις χριστουγεννιάτικες γιορτές βίωσαν την απλήρωτη εργασία και αυτό είχε άμεσο αρνητικό αντίκτυπο, όχι μόνο στις οικογένειές τους,  αλλά και στην τοπική οικονομία των χωριών και των πόλεων γύρω από τη ΛΑΡΚΟ.

Η ανασφάλεια που βιώνουν οι εργαζόμενοι, η εντατικοποιημένη εργασία λόγου έλλειψης προσωπικού που χρειάζεται για να καλυφτούν οργανικές θέσεις, σε συνδυασμό με την πλήρη απαξίωση της ΛΑΡΚΟ όπου λόγω έλλειψης ρευστότητας, ανταλλακτικών κτλπ δεν μπορεί να πραγματοποιήσει επισκευές - αντικαταστάσεις, να ομαλοποιήσει την παραγωγή της, όλα αυτά, μέσα σε ένα μήνα, έφεραν προ των πυλών, εργατικά ατυχήματα.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα για του λόγου το αληθές της τοποθέτησης μας είναι 3 τουλάχιστον σοβαρά συμβάντα πού έλαβαν χώρα μέσα σε αυτό το διάστημα και από τύχη δεν έχουμε εργατικό ατύχημα.
  • Στην αίθουσα της χαλυβουργίας έφυγε μεγάλη λαμαρίνα από το άγκιστρο της γερανογέφυρας.
  • Στο ίδιο τμήμα, κατά την διάρκεια λειτουργίας της χυτευτικής μηχανής, πραγματοποιήθηκε έκρηξη και ζημιά (είναι η μοναδική πλέον δεξαμενή κοκοποίησης του ρευστού μετάλλου, η άλλη δεξαμενή δεν έχει αποκατασταθεί μετά το θανατηφόρο).
  • Στην αίθουσα των ηλεκτροκάμινων προκλήθηκαν επανωτές εκρήξεις και ζημιά επειδή στο Η/Κ 5 από τη οπή αποσκορίωσης του καμινιού βγήκε μέταλλο. Αποτέλεσμα αυτού στις 4:30 το πρωί να αναστατωθούν εργαζόμενοι και όλο το χωριό της Λάρυμνας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ για ακύρωση των σχεδίων εκποίησης της και παράλληλη κρατική χρηματοδότηση για να διασφαλιστεί η λειτουργία της, οι θέσεις εργασίας, να εκσυγχρονιστεί και να παρθούν ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, να αναπτυχτεί παραπέρα σύμφωνα με τις τεράστιες δυνατότητες που έχει και να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας με κατοχυρωμένα δικαιώματα μέσα από ΣΣΕ και την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών, είναι ένας τίμιος και δίκαιος αγώνας που μας αφορά όλους.

Είναι ένας αγώνας επιβίωσης που απέναντι έχει όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις όπου μέσα από την συνειδητή απαξίωση της ΛΑΡΚΟ επιδιώκουν να εξυπηρετήσουν επιχειρηματικά συμφέροντα. Είναι ένας αγώνας που συγκρούεται με την αλητεία μερικών εντολοδόχων «δημοσιογράφων», όπου εντελώς ατεκμηρίωτα, με ασέβεια ακόμη και απέναντι στους νεκρούς εργαζόμενους, συκοφαντούν για να ενεργοποιήσουν τον «κοινωνικό αυτοματισμό».

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ όπου έχουν πληρώσει με το αίμα τους αυτήν την πολιτική, έχουν το δίκιο με το μέρος τους και θα τραβήξουν τον αγώνα μέχρι το τέλος. Αυτός ο αγώνας θα είναι νικηφόρος και αυτό θα κριθεί, από την δική σας πολύμορφη , έμπρακτη συμπαράσταση.

Έχοντας δεδομένο ότι θα πράξετε τα δέοντα έτσι ώστε να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, σας ευχόμαστε καλή, αγωνιστική και νικηφόρα για όλους τους εργαζόμενους χρονιά.


ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ.

Η ΛΑΡΚΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.


Το Διοικητικό Συμβούλιο








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους