Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Αύριο, Παρασκευή, στις 8 μ.μ., πραγματοποιείται στη Λάρυμνα, στο πάρκο «Θεόδωρος Μαλέρδος», η συγκέντρωση - συζήτηση του ΚΚΕ για τη ΛΑΡΚΟ...

«Το ΚΚΕ στέκεται σταθερά στο πλευρό μας, την Παρασκευή θα είμαστε εκεί!»
Αύριο, Παρασκευή, στις 8 μ.μ., πραγματοποιείται στη Λάρυμνα, στο πάρκο «Θεόδωρος Μαλέρδος», η συγκέντρωση - συζήτηση του ΚΚΕ για τη ΛΑΡΚΟ, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα.
Με θέμα «Το ΚΚΕ συζητά με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και τους κατοίκους της περιοχής για τον αγώνα τους και τις προτάσεις του Κόμματος για τη λειτουργία της και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων», η αυριανή συγκέντρωση - συζήτηση αποτελεί έκφραση της σταθερής και διαχρονικής στήριξης του ΚΚΕ στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, σε μια σημαντική στιγμή της πάλης... 




για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της, για τα δικαιώματα των εργατών της, για την ανάπτυξή της προς όφελος του λαού και της χώρας, απέναντι στα διαλυτικά σχέδια που «τρέχει» η κυβέρνηση, στα βήματα των προκατόχων της.
Μιλήσαμε με εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και κατοίκους της περιοχής, που δήλωσαν τα εξής:
Πλατιά ανταπόκριση
«Το κλίμα και η ανταπόκριση τόσο των εργατών όσο και των υπόλοιπων κατοίκων της περιοχής είναι θετικά», δηλώνει στον «Ριζοσπάστη» ο Γιώργος Ρούσσης, στέλεχος του Κόμματος, παλιός συνδικαλιστής και εργαζόμενος της ΛΑΡΚΟ. Σημειώνει επίσης ότι «ο εργαζόμενος λαός της περιοχής αναγνωρίζει την προσφορά και τη συμβολή του ΚΚΕ στους αγώνες που έχουν γίνει τόσο τις προηγούμενες δεκαετίες όσο και στον αγώνα που γίνεται σήμερα. Βέβαια, έχουν και αυτοί που δεν θέλουν να ακούγονται οι θέσεις και οι προτάσεις του Κόμματος και ξέρουμε ότι γίνονται προσπάθειες να αποτρέψουν τον κόσμο από το να παραβρεθεί. Ακόμα και να τον φοβίσουν. Οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής θα πρέπει να καταλάβουν ότι πλέον δεν έχουν να χάσουν τίποτα. Μόνο να κερδίσουν έχουν ακούγοντας τη φωνή του ΚΚΕ».
«Ενας βασικός λόγος που θα πρέπει να έρθει κάποιος στην αυριανή συγκέντρωση του ΚΚΕ είναι για να ακούσει αλήθειες», λέει στην εφημερίδα μας ο Δημήτρης Δάρας, εργαζόμενος της ΛΑΡΚΟ, και τονίζει: «Το ΚΚΕ γνωρίζει τα προβλήματα της περιοχής, ξέρουμε ότι μας στηρίζει, στέκεται δίπλα στον αγώνα μας, που δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, αλλά ολόκληρη την περιοχή. Σχεδόν κάθε οικογένεια έχει από έναν εργαζόμενο στο εργοστάσιο. Την ίδια στιγμή, υπάρχουν οικογένειες που μένουν στον οικισμό, που αν απολυθούν θα μείνουν άστεγες. Να έρθουν εργαζόμενοι στη συγκέντρωση, να συζητήσουν, να ακούσουν αλήθειες και όχι τα ψέματα, ότι παίρνουμε 40.000 ευρώ το χρόνο που κάποιοι διαδίδουν σκόπιμα. Εγώ και η πλειοψηφία των εργατών δεν παίρνουμε πάνω από 20.000 ευρώ μεικτά το χρόνο».
«Μόνο και μόνο που ο ΓΓ του ΚΚΕ έρχεται για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες στη Λάρυμνα, έχει τη δική του αξία και θα πρέπει όλοι να παραβρεθούμε στην εκδήλωση», δηλώνει ο Παρασκευάς Ζυγογιάννης, εργαζόμενος για 32 χρόνια στη ΛΑΡΚΟ και μέλος του ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου της Λάρυμνας.
«Ξέρουμε ότι είμαστε "κρας τεστ" για το τι θα ακολουθήσει στην υπόλοιπη κοινωνία: Τα νέα μέτρα που έρχονται, όπως η εκ περιτροπής εργασία, αλλά και τα νέα μνημόνια και η εποπτεία για το νέο πακέτο δανεικών που δίνει η ΕΕ, τα οποία θα πάνε στις μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά όχι στη ΛΑΡΚΟ. Ξέρουμε επίσης ότι το μόνο που μας μένει είναι ο αγώνας για την επιβίωσή μας και για τα παιδιά μας. Στον αγώνα αυτόν, είτε αφορά τη ΛΑΡΚΟ είτε γενικότερα τη ζωή μας, μόνο το ΚΚΕ μάς συμπαραστέκεται. Μπορεί να μη συμφωνώ σε όλα μαζί του, αλλά αυτό το αναγνωρίζω. Και το κατάλαβα καλύτερα και μέσα από τις συναντήσεις που είχαμε ως σωματείο με τα υπόλοιπα κόμματα», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Μας αφορά όλους
«Το ΚΚΕ κάνει ό,τι μπορεί για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και την περιοχή συνολικότερα. Ευτυχώς που υπάρχει και αυτό. Κανένα άλλο κόμμα δεν βοηθάει στον αγώνα», σημειώνει από την πλευρά του ο Γιάννης Δουδούμης, αυτοαπασχολούμενος αυτοκινητιστής στο εργοστάσιο της Λάρυμνας. Συμπληρώνει επίσης: «Ολοι πρέπει να έρθουν στη συγκέντρωση - συζήτηση της Παρασκευής. Οχι μόνο οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο. Αυτά που γίνονται αφορούν όλους. Οι συνολικότερες εξελίξεις είναι αρνητικές για όλο το λαό. Ερχονται άσχημες μέρες. Δεν υπάρχει εξασφαλισμένο εισόδημα για κανέναν εργαζόμενο. Να έρθουν στη συγκέντρωση να ακούσουν τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ».
«Ολες οι αντεργατικές πολιτικές που προώθησε στη χώρα μας η ΕΕ από τη δεκαετία του 1980, εφαρμόστηκαν και δοκιμάστηκαν πρώτα στη ΛΑΡΚΟ», δηλώνει στον «Ριζοσπάστη» ο Γιάννης Φλούδας, συνταξιούχος εργάτης της ΛΑΡΚΟ από το Μαρτίνο. Σημειώνει χαρακτηριστικά: «Το 1987 και αφού πέρασε στο Δημόσιο καταχρεωμένη από τον Μποδοσάκη, δόθηκαν για πρώτη φορά κίνητρα για "οικειοθελή" αποχώρηση. Η πλειοψηφία των εργαζομένων που το δέχτηκε, δεν πέρασε πολύς καιρός και έψαχνε για μεροκάματο. Μετά ήρθαν οι διαθεσιμότητες, δουλεύαμε για κάποιους μήνες, καθόμασταν για άλλους τόσους. Από τα μέσα της δεκαετίας του '90 άρχισαν και οι εργολαβίες. Μαζί με αυτές τις αντεργατικές πολιτικές είχε ξεκινήσει και η συκοφάντηση των εργαζομένων. Μας έλεγαν "τεμπέληδες" και "κοπανατζήδες". Το 1989 μάθαμε τι θα πει και εκκαθάριση».
Τονίζει επίσης: «Για όλα αυτά, για τις εξελίξεις σε βάρος των εργαζομένων αλλά και για τις πραγματικές δυνατότητες της ΛΑΡΚΟ και τότε, όπως και τώρα, μιλούσε μόνο το ΚΚΕ. Γι' αυτό οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής θα πρέπει να έρθουν στη συγκέντρωση - συζήτηση της Παρασκευής».
«Το ότι είμαστε μαθητές δεν σημαίνει πως δεν μας αφορά και δεν καταλαβαίνουμε ό,τι συμβαίνει στη ΛΑΡΚΟ, την καταστροφή στην οποία την οδηγούν λίγοι εκμεταλλευτές. Δεν σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνουμε την αγωνία, την ανησυχία αλλά και την οργή των γονιών μας για τη δουλειά, τη ζωή και το μέλλον μας. Γι' αυτό θέλω να καλέσω τους συμμαθητές μου και όλους τους νέους της περιοχής μας να παραβρεθούμε στη συγκέντρωση στη Λάρυμνα την Παρασκευή για να δείξουμε την παρουσία μας στο μόνο Κόμμα που μας δείχνει συνεχώς το δρόμο του αγώνα», δηλώνει στον «Ριζοσπάστη» μαθήτρια από την περιοχή της Λοκρίδας.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους