Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Συντάξεις: «Πράσινο» φως για τις αναγνωρίσεις πλασματικών χρόνων

Δεκτές θα κάνει το ΙΚΑ ? ΕΤΑΜ, αναδρομικά από την 1/1/2011, τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί για την αναγνώριση πλασματικών χρόνων ασφάλισης (4 χρόνια για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα το 2011, σύμφωνα με το νέο ασφαλιστικό νόμο)

Το «πράσινο» φως «άναψε» στις υπηρεσίες του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ η διοίκηση του Ταμείου με ειδική εγκύκλιο που κυκλοφόρησε χθες. Στην εγκύκλιο σημειώνεται ότι πέραν του χρόνου πραγματικής ή προαιρετικής ασφάλισης, ως χρόνοι ασφάλισης λογίζονται πλέον και οι παρακάτω χρόνοι:
1. Ο χρόνος στρατιωτικής υπηρεσίας.
2. Ο χρόνος γονικής άδειας ανατροφής παιδιών.
3. Ο χρόνος επιδότησης λόγω ασθένειας και μέχρι 300 ημέρες και ο χρόνος επιδότησης τακτικής ανεργίας και μέχρι 300 ημέρες.
4. Ο χρόνος εκπαιδευτικής άδειας άνευ αποδοχών και μέχρι δύο (2) έτη.
5. Ο χρόνος σπουδών για την απόκτηση ενός μόνο πτυχίου ανώτερης ή ανώτατης σχολής της ημεδαπής ή της αλλοδαπής καθώς και ο χρόνος σπουδών, μετά τη συμπλήρωση του 17ου έτους της ηλικίας, σε μέσες επαγγελματικές σχολές, ο οποίος είναι ίσος με τα κατά το χρόνο αποφοίτησης επίσημα ακέραια χρόνια σπουδών της οικείας σχολής.
6. Ο χρόνος ανεργίας, μετά την υπαγωγή στην ασφάλιση οποιουδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης ή το Δημόσιο.
7. Ο προβλεπόμενος από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.) χρόνος απουσίας από την εργασία λόγω κύησης και λοχείας.
8. Ο χρόνος απεργίας.
9. Ο πλασματικός χρόνος γα τη γέννηση παιδιών που αναγνωρίζεται ανεξάρτητα του χρόνου γέννησης των παιδιών και
10. Ο χρόνος μαθητείας όπως ορίζεται από τις ισχύουσες διατάξεις και μέχρι ένα (1) έτος.
Να σημειωθεί ότι το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ όπως και τα άλλα ταμεία δεν έχουν εκδώσει, ακόμη, αναλυτικές οδηγίες για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τη βάση υπολογισμού του ποσού της εξαγοράς (όπου προβλέπεται) και για τον τρόπο καταβολής. Ωστόσο, όπως αποσαφηνίζεται, οι αιτήσεις «θα παραλαμβάνονται».

Απο:kontiloforos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους